ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βάζει κοινωνικά κριτήρια


ΤΕΤΑΡΤΗ 31-7-2013

Απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: η τρόικα πιέζει, η κυβέρνηση βάζει κοινωνικά κριτήριαΣε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας φαίνεται ότι προχωρά το αρμόδιο υπουργείο καθώς η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από την Τρόικα ώστε να μη δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Οπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν τα εξής κριτήρια που θα καθορίζουν ποια ακίνητα θα μπαίνουν από το νέο έτος στη διαδικασία των πλειστηριασμών:
  • Κοινωνικά κριτήρια(άνεργοι, πολύτεκνοι).
  • Εισοδηματικά κριτήρια.
  • Χρονική διάρκεια «παγώματος» πλειστηριασμού.
  • Έκταση ακινήτου.
  • Ύψος δανείου.
Πάντως κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και ότι η κυβέρνηση θα κάνει διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ακινήτων που έχουν «παγώσει» ποικίλλουν: άλλοι μιλούν για περίπου 200 χιλιάδες ακίνητα, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 2 στα 10 δάνεια δεν εξυπηρετούνται.

ΠΗΓΗ.  reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου