ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από τη "διάσωση" της Ελλάδας


Κέρδη 380 εκατ. ευρώ έχει η Γερμανία από την αποπληρωμή τόκων της Ελλάδας.
Μπορεί οι Γερμανοί να γκρινιάζουν για τα πακέτα διάσωσης της χώρας μας, ωστόσο η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια "επιχείρηση" που αποδίδει για τους... Γερμανούς.
Όπως αποκαλύπτει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο έχει στη διάθεσή του το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει στην γερμανική το ποσό των 380 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2011, σε τόκους για τα δάνεια συνολικού ύψους 15,17 δισ. ευρώ που της έχει παράσχει το Βερολίνο στα πλαίσια του πακέτου διάσωσης.
"Το επιτόκιο στα εν λόγω δάνεια κυμαίνεται μεταξύ 3,423% και 4,528%", αναφέρεται στο έγγραφο.
Η γερμανική συμμετοχή στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ, θα ανέλθει έως τα 37,8 δισ. ευρώ ενώ η γερμανική συνεισφορά θα είναι μικρότερη εάν συμμετάσχει σε αυτό και το ΔΝΤ.
Εκτός όμως από τα δάνεια το Βερολίνο κερδίζει και έμμεσα από τις πιέσεις στις αγορές ομολόγων καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα γερμανικά ομόλογα και δανείζουν φθηνότερα τη Γερμανία.
Όμως, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, η Bundesbank προετοιμάζει το έδαφος για ανακοίνωση χαμηλότερων κερδών στον ισολογισμό της εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης.
"Η τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει μείωση κερδών για το 2011, η οποία μπορεί να φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ", αναφέρει η εφημερίδα Bild. Η ανακοίνωση των στοιχείων αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου