ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Aσφαλιστικά ταμεία - 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21-3-2013



Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 10:14 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως πρόθεσή τους δεν είναι η προστασία επίορκων αλλά όλων των υπαλλήλων που πλέον απειλούνται με εύκολη στοχοποίηση (ΑΜΠΕ)

Σε κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας. Όπως σημειώνουν αντιδρούν στις διατάξεις που αυστηροποιούν τις ποινές για τους επίορκους υπαλλήλους τονίζοντας πως οδηγούν στην «ποινικοποίηση της εργασίας» και «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων». Σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, ενώ για την Πέμπτη 21/3 οργανώνουν 24ωρη απεργία για τους υπαλλήλους στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ, το ΣΕΠΕ και τους υγειονομικούς του ΕΟΠΥΥ.


Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται ποινές ιδιαίτερα αυστηρές στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ευθύνη υπαλλήλων για τη χορήγηση παράνομων συντάξεων, επιδομάτων και παροχών.


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι πρόεδροι πέντε Ομοσπονδιών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, υποστήριξαν ότι τα συγκεκριμένα άρθρα απειλούν με βαρύτατες ποινές ακόμα και πράξεις που έχουν το στοιχείο της αμέλειας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στη διάταξη που θέτει ως προαπαιτούμενο για την άσκηση προσφυγής την κατάθεση παραβόλου ίσου με το 20% της ζημιάς που έχει προκληθεί στον φορέα (που δεν μπορεί να υπερβαίνει όμως τα 10.000 ευρώ).


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν πως πρόθεσή τους δεν είναι «η προστασία επίορκων που διαβάλουν με τις παράνομες ενέργειές τους το σύνολο των υπαλλήλων», αλλά αντιδρούν «στην εύκολη στοχοποίηση όλων των υπαλλήλων, οι οποίοι επιβαρύνονται με αυξημένο φόρτο εργασίας, και μπορούν εύκολα να κατηγορηθούν και να διαπομπευθούν».


Ανέφεραν επίσης, ότι δεν ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση και υποστηρίζουν την τιμωρία των παραβατών στο πλαίσιο των υπαρχόντων διατάξεων. Προσέθεσαν όμως ότι επαρκεί το νομοθετικό πλαίσιο που συγκροτήθηκε το 2006 και που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί.


Υπέρ των κινητοποιήσεων τάχθηκε με ανακοίνωσή της και η ΑΔΕΔΥ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου