Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. τορτελίνια γεμιστά με τυρί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 ¾ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά έτοιμη εμπορίου ή σπιτική
- 1 ½ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα (για τόστ), στο χοντρό του τρίφτη
- 3-4 κ.σ. ψιλο-τριμμένη παρμεζάνα
- 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική σάλτσα ξεκινάτε με τη παρασκευή της, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
Την αφήνετε να
βράζει μέχρι να σωθούν τα υγρά της και μείνει σχεδόν με το λαδάκι της
και εσείς εν τω μεταξύ βράζετε τα τορτελίνια σας.
Τα στραγγίζετε καλά, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε
και τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύετε να καλυφθούν καλά τα
τορτελίνια από τη σάλτσα.
Αν θέλετε τα τυριά σας να πάρουν ένα
χρυσοκάστανο χρώμα, τα τελευταία 2-3' του ψησίματος γυρίστε το φούρνο
σας στο γκριλ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. neolaia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου