Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σάμαλι παραδοσιακό
ΥΛΙΚΑ
- 2 πακέτα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- 1 μπέικιν
- 1 κουταλιά σούπας αμμωνία
- 1 κιλό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε και τρίβουμε μαζί το σιμιγδάλι, το λάδι, το μπέικον και τη ζάχαρη.
Λιώνουμε την αμμωνία σε 1 κιλό νερό και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Αδειάζουμε το μίγμα σ΄ένα ταψί και το αφήνουμε να μείνει για 2-2 ½ ώρες, στη συνέχεια το σιγοψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Μόλις πιάσει κρουστά το βγάζουμε , το χαράζουμε σε κομμάτια και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για λίγο.
Σιροπιάζουμε όταν είναι κρύο το σάμαλι με ένα σιρόπι από 2 κιλά ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, λεμονόφλουδα για άρωμα και χυμό από μισό λεμόνι για να μην ζαχαρώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. fytokomia
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου