Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ραβανί Πολίτικο
ΥΛΙΚΑ
- 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
- μία κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά (τα χωριάτικα πάντα κάνουν διαφορά)
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- ένα φακελάκι baking powder
- ένα φακελάκι μαστίχα Χίου
- λίγη εσάνς πορτοκαλιού ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- ένα ξύλο κανέλας
- μισό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τ’αυγά ώσπου να γίνει
ένα αφράτο μείγμα,προσθέτω το γιαούρτι και την μαστίχα (χτυπημένη στο
multi με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).
Σιγά σιγά προσθέτω τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder και το ξύσμα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου(βλέπουμε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).
Σιγά σιγά προσθέτω τα δύο σιμιγδάλια, το baking powder και το ξύσμα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου(βλέπουμε να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα).
Σε κρύο γλυκό ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. constantinoupoli.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου