ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Επιστολή από φαντάρο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ


 



«Οι εργασίες της φετινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια. 


Η χώρα μας θα βρεθεί το επόμενο διάστημα κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα, σε μια περιοχή που έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης και κυρίως εξαιτίας των έντονων ανταγωνισμών που αναπτύσσονται μεταξύ μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και αφορούν τον έλεγχο αγορών, κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Προφανώς, όλο αυτό το παζάρι που είναι σε εξέλιξη μέσα σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών που συνεχώς περιπλέκεται, μόνο αδιάφορη δεν αφήνει την ελληνική αστική τάξη, η οποία θέλει να βελτιώσει τη θέση της σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και να ενισχύσει το ρόλο του κουμανταδόρου στην περιοχή. 

Αλλωστε, η καπιταλιστική ανάπτυξη για την αύξηση των κερδών και το άνοιγμα νέων πεδίων για χρυσές μπίζνες στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα Βαλκάνια προϋποθέτει αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί "γεωστρατηγική αναβάθμιση", δηλαδή συμμετοχή με τα μπούνια στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Για την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων, η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει στο ΝΑΤΟ "γην και ύδωρ", για να διευκολύνει και να ενισχύσει το έργο του. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Νέες βάσεις, Αλεξανδρούπολη, Σύρος, Αραξος, Ανδραβίδα, drones στη Λάρισα, Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, Ευρωπαϊκά Τάγματα Επεμβάσεων, Frontex και ΝΑΤΟικά πλοία στο Αιγαίο. Τα Βαλκάνια και η Ελλάδα γίνονται ένα τεράστιο στρατόπεδο. 

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε δεκάδες ασκήσεις και αποστολές εκτός συνόρων, που καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων της Ελλάδας.

Η Σύνοδος Κορυφής έβαλε ουσιαστικά τη σφραγίδα της στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η λεγόμενη ευρωατλαντική ολοκλήρωση όχι μόνο δεν θα διασφαλίσει τη σταθερότητα και την ειρήνη, αλλά ανοίγει δρόμο για αποσταθεροποίηση στην περιοχή. 

Τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα μέσα και γύρω από την Ελλάδα είναι στόχος των ανταγωνιστών τους. Είναι επίσης παράγοντας αποσταθεροποίησης και εκμετάλλευσης νέων αλυτρωτικών τάσεων. 

Στη βαλκανική πρόσφατη Ιστορία ακόμα βοά το αίμα των λαών. Το ίδιο και στο πιο πρόσφατο παράδειγμα της Ουκρανίας. Τα σύνορα δεν διασφαλίζονται με συμφωνίες που υπαγορεύονται από το ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, ανοίγουν νέα ζητήματα για να ξαναχαραχτούν νέα σύνορα με το αίμα των λαών.

Αλλωστε, το τι σημαίνει "συμμαχία" στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μπορεί κανείς να το αντιληφθεί μέσα από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενισχύουν την όρεξη της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο, με το να μην αναγνωρίζουν σύνορα. 

Το ίδιο και στην Κύπρο, όπου κρατάνε ίσες αποστάσεις μεταξύ της Κύπρου και του κατεχόμενου τμήματος του νησιού από τον τουρκικό στρατό. `Η μήπως κράτησαν άλλη στάση για τη φυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία;

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις βιώνουμε από την πρώτη μέρα της θητείας μας οι νέοι στρατευμένοι. Πριν ακόμα παρουσιαστούμε στη μονάδα μας, πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αγορά αναλώσιμων, στρατιωτικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Η διαβίωση στο στρατόπεδο απαιτεί γερό πορτοφόλι για τις μετακινήσεις σε άδειες, ορισμένες φορές και για την έξοδο, που σε κάποιες περιοχές πραγματοποιούνται με λεωφορεία, ΚΤΕΛ ή και με ταξί. Και η κυβέρνηση απαιτεί από μας να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες με το χαρτζιλίκι των 8,62 ευρώ μηνιαίως!

Οσο λοιπόν οι νέοι στρατευμένοι και οι οικογένειές μας ματώνουμε για να τα βγάλουμε πέρα, η κυβέρνηση περηφανεύεται για την πρωτιά που έχει σε ΝΑΤΟικές δαπάνες. Βρίσκει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς. 

Ξοδεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ, ποσοστό που δεσμεύτηκε να διατηρήσει στην πρόσφατη Σύνοδο, για αναβαθμίσεις, αγορές, μετατροπές τμημάτων των ΕΔ σε ΝΑΤΟικά σχήματα.

Οι νέοι στρατευμένοι καμία σχέση δεν πρέπει να έχουμε με τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την καταστολή των διαδηλώσεων εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. 

Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκπροσωπούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Εχουμε κάθε συμφέρον να συμπορευτούμε με τον αγώνα του λαού μας ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους πολέμους που εξαπολύουν».

Στρατιώτης Ιωσηφίδης Κωνσταντίνος
Σχολή Τηλεπικοινωνιών, Ηλεία
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου