ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΡΓΟΣΕ: Σε δημοπράτηση το έργο κατασκευής υπόγειας διάβασης στην Μενεμένη

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-4-2014


 Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα το έργο για την κατάργηση της ισόπεδης διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών στο Δήμο Μενεμένης. 
Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η ΕΡΓΟΣΕ και πρόκειται για ένα έργο που έχει μεγάλη ιστορία. 
Η μελέτη για το έργο είχε γίνει προ δεκαετίας και πλέον από τον ΟΣΕ, είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση, είχε αναδειχθεί και προσωρινός ανάδοχος, αλλά το έργο κόλλησε.

Η ημερομηνία δημοπράτησης είναι στις 17 Ιουνίου 2014 και αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών. 

Το κόστος του έργου είναι 20,17εκ.ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί στη παρούσα φάση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2014, με την προϋπόθεση ότι, πριν την εξασφάλιση νομικής δέσμευσης, θα έχει εξασφαλισθεί η ένταξή του σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, μέσω της Συλλογικής Απόφασης Ε078/5 με κωδικό Πράξης: 2014ΣΕ07850000, εντάσσεται δε στην πράξη με τίτλο: 

«Κατασκευή κάτω διάβασης σιδηροδρομικών γραμμών της οδού  Αγ. Παρασκευής–Ν. Μενεμένη Θεσσαλονίκης».

Το έργο περιλαμβάνει δύο υπόγειες διαβάσεις, η μία για την κίνηση των αυτοκινήτων και η μία για την κίνηση των πεζών. 

Με την αποπεράτωσή του δεν θα υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες διαβάσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, η οποία τέμνει τον κεντρικό δρόμο εισόδου στο κέντρο της Μενεμένης. 
Η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών είναι αυξημένη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ στο πλάι της διάβασης λειτουργεί το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ με συχνή κίνηση αμαξοστοιχιών, που κάνουν ελιγμούς στις γραμμές.

Ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών έχει οριστεί σε 22 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με πρόχειρους υπολογισμούς, αν το έργο ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2014 τότε θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2016.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 
Στην κατάργηση της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης και στην αποκατάσταση της διακοπής του αστικού ιστού, που επιφέρει η ύπαρξη των σιδηροδρομικών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μενεμένης και αποσκοπεί στην απρόσκοπτη κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών και στην ασφαλή σύνδεση (οδική και πεζών) αφ' ενός των δύο τμημάτων του Δήμου Μενεμένης των εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών και αφ' ετέρου του βορείου και κεντρικού τμήματος του Δήμου με το κύριο οδικό δίκτυο προς νότο.



ΠΗΓΗ. ypodomes


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου