ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Γιατί κ. Σαμαρά επιτρέπετε σε εφοπλιστές να «βουλιάζουν» τα ταμεία;

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-4-2014


Η σιωπή του πρωθυπουργού είναι ενδεικτική της κάλυψης που προσφέρει η κυβέρνησή του στους εφοπλιστές, ακόμα και όταν εισφοροδιαφεύγουν


Όταν βεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι οφειλές εκατομμυρίων, Ελλήνων εφοπλιστών, στα ασφαλιστικά ταμεία των ναυτεργατών, με έγγραφο του υπουργού Εργασίας στη βουλή, αποτελεί «σκάνδαλο» να μην παρεμβαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το μείζον αυτό θέμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης διαβίβασε στοιχεία στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, σύμφωνα με τα οποία 101.065.652,15 ευρώ είναι οι βεβαιωμένες οφειλές Ελλήνων εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών.

Αντί, όμως, την ανακοίνωση των στοιχείων-σκάνδαλο να ακολουθήσει η διαβεβαίωση του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα κινηθούν τάχιστα όλες οι διαδικασίες, για να αποδοθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ναυτεργατών, ο κ. Σαμαράς τήρησε ξανά «σιγήν ιχθύος» δίνοντας έτσι άφεση αμαρτιών σε αυτούς που «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ας σημειωθεί ότι το ποσό των 101.065.652,15 ευρώ είναι μόνο οι οφειλές εφοπλιστών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τώρα στις αρμόδιες ΔΟΥ, με κάποιους να κάνουν λόγο ότι τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα. 

Όσο για τη διαβεβαίωση που έδωσε το υπουργείο ότι γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος, όπως «απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας ΔΟΥ, υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς», τι απαντά ο πρωθυπουργός για τις αναρίθμητες περιπτώσεις πλοίων, που, ενώ οφείλουν στο ΝΑΤ, τους δίνεται άδεια απόπλου;

Θα δώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του στοιχεία για τα υπόλοιπα ερωτήματα που είχαν θέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ και παραμένουν αναπάντητα:

Τι φόρους έχουν πληρώσει οι εφοπλιστές από το 2013 για τα πλοία με ελληνική σημαία, πόσες ναυτιλιακές εταιρείες και τι ποσό έχουν καταβάλει το 2013 με βάση το συνυποσχετικό σύμφωνο οικειοθελούς φορολόγησης των εφοπλιστών, ποια είναι τα φορολογικά έσοδα από ναυτιλιακές εξωχώριες εταιρείες (off - shore) στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2013 και ποιες είναι οι βεβαιωμένες και ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών προς τη ΔΟΥ Πειραιά.

Η μέχρι τώρα σιωπή του κ. Σαμαρά είναι ενδεικτική της κάλυψης σε όλα τα επίπεδα που προσφέρει η κυβέρνησή του στους εφοπλιστές.

Όσο για την «οικειοθελή», που στη συνέχεια έγινε «υποχρεωτική», φορολόγηση των εφοπλιστών, επιβεβαιώθηκε πως επρόκειτο για μία ακόμα δημαγωγική καμπάνια, στην οποία πρωταγωνίστησε και ο πρωθυπουργός, εξυμνώντας την πατριωτική ευθύνη των Ελλήνων εφοπλιστών. 

Όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα, δεκάρα τσακιστή δεν έχουν δώσει μέχρι σήμερα.

Επομένως, γιατί οι εφοπλιστές που δεν είναι συνεπείς προς τις φορολογικές και εργοδοτικές τους υποχρεώσεις μένουν στο απυρόβλητο, ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες οδηγούνται στην απόγνωση και απειλούνται με νομικές συνέπειες για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, κ. Σαμαρά; 
Τα ερωτήματα είναι κρίσιμα και απαντήσεις δεν μπορούν να περιμένουν.


ΠΗΓΗ. news.yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου