ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ για Κύρτσο-πλεόνασμα: “Η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις”

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-4-2014


Εξηγήσεις της ΝΔ προς τον ελληνικό για το πρωτογενές πλεόνασμα ζητεί σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενο εκτενές άρθρο του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου στην εφημερίδα Free Sunday, σύμφωνα με το οποίο το πλεόνασμα που εμφάνισε η κυβέρνηση είναι "ουσιαστικό ανύπαρκτο".


Συγκεκριμένα, ο Γ. Κύρτσος έγραφε την Κυριακή 21 Απριλίου:

"Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο εφόσον δεν βασίζεται στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας. 
Προκύπτει μέσα από μία πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας για τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης «άσπρης τρύπας» των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, των ΟΤΑ και ορισμένων ΔΕΚΟ. 
Η κυβέρνηση ζήτησε να υπολογιστεί η «άσπρη τρύπα» με ένα τρόπο που εγγυάται την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 για να μπορεί να επιχειρηματολογεί υπέρ του ελληνικού success story. "…

"Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η βελτίωση της δημοσιονομικής διαχείρισης είναι σε μεγάλο βαθμό θεωρητική. Κατασκευάστηκε με την αλλαγή των κανόνων υπολογισμού της λεγόμενης «άσπρης τρύπας» και δεν έχει σχέση με τις πραγματικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παραμένουν εξαιρετικά προβληματικές."….

"Το ουσιαστικά ανύπαρκτο πρωτογενές πλεόνασμα αξιοποιείται από όλες τις πλευρές για να αναπτυχθεί μία ενδιαφέρουσα πολιτική μυθολογία. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι τελειώνουν τα πιο δύσκολα και πως έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται".

"Η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις" σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και διερωτάται: "Ποιος έχει τελικώς δίκιο για το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Κύρτσος που το χαρακτηρίζει ανύπαρκτο ή ο κ. Σαμαράς που πανηγυρίζει; 

Αν ο κ. Κύρτσος εκλεγεί τι θα υποστηρίζει στην Ευρωβουλή γύρω από το "success story " και τη «δημιουργική λογιστική » του πλεονάσματος; Μήπως τελικώς ο κ. Κύρτσος έχει πει αλήθειες που τώρα αναγκάζεται να ξεχάσει;"

"Την αλήθεια γύρω από το πρωτογενές πλεόνασμα τη γνωρίζει πλέον ο ελληνικός λαός" τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει: 
"Γνωρίζει ότι βασίστηκε στην πιο ακραία , ισοπεδωτική και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες".
"Έχει επίσης αντιληφθεί πως αν παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση τον περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες γι αυτό και θα τον στείλει σπίτι του" καταλήγει το Γραφείο Τύπου.

Επισυνάπτεται το σχετικό link. fskyrtsos


ΠΗΓΗ. avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου