Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαγειρίτσα με σταμναγκάθι
Του σεφ Αλέξανδρου Φουρούλη
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. φρέσκο κρεμμύδι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 αρνίσια συκωταριά
- 1 κ. σταμναγκάθι
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες
- 1 αυγό
- χυμό λεμόνι
- άνηθο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 lt ζωμό κότας ή νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό νερό ζεματίζουμε τη συκωταριά.
Έπειτα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Το συκώτι το κόβουμε σε ξεχωριστό μπολ.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.
Ρίχνουμε την καρδιά, τη σπλήνα και τα πνευμόνια (συκωταριά χωρίς το συκώτι).
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό ή ζωμό κότας.
15 λεπτά πριν βράσουν προσθέτουμε το συκώτι και τα χόρτα.
Την αυγοκόβουμε και προσθέτουμε στο τέλος τα μυρώνια, τις καυκαλήθρες και τον άνηθο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. monopoli
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου