ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Εκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα 15χρονα της δράσης του ΠΑΜΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 28-4-2014



Η έκθεση θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Τετάρτη στο χώρο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Από την Τετάρτη 30 Απρίλη έως την Κυριακή 4 Μάη, ο χώρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών) θα φιλοξενήσει μεγάλη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα 15 χρόνια ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ. 
Στο χώρο της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε όμορφα και καλαίσθητα ταμπλό πάνω από χίλιες φωτογραφίες, πολλές από αυτές αδημοσίευτες, κείμενα και ντοκουμέντα από τη 15χρονη δράση του ΠΑΜΕ, των δυνάμεων που συσπειρώνονται σε αυτό.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. 
Τη μέρα της Πρωτομαγιάς η έκθεση θα ανοίξει μετά το τέλος της απεργιακής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης. 

Για το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της έκθεσης, ο Θανάσης Γκόγκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είπε στον «Ριζοσπάστη»:

«Η βαθιά ανάσα των ταξικών δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια, ενέπνευσε μικρούς και μεγάλους αγώνες, πανελλαδικούς, κλαδικούς, σε εργοστάσια και τόπους δουλειάς, αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες σε διεθνές και τοπικό επίπεδο. 
Στην έκθεση φωτογραφίας θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε αυτή τη σύντομη ως τώρα, αλλά συνάμα κοπιαστική και καθημερινή δράση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τις πλούσιες και διαφορετικές ενέργειες που έκανε το ΠΑΜΕ σε πιο κεντρικό επίπεδο, τις δραστηριότητές του.

Από την ίδρυση του ΠΑΜΕ τις μέρες που το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε και δολοφονούσε αμάχους στη Γιουγκοσλαβία και τα πρώτα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, ως τις μεγάλες απεργίες για το Ασφαλιστικό και τις κινητοποιήσεις στη Γένοβα, από τον 6μηνο σχεδιασμό δράσης που κορυφώθηκε με τη μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το 2003, ως τις μεγάλες απεργίες των πρόσφατων ημερών μας, πανελλαδικές αλλά και σε εργοστάσια, επιδιώκουμε να αποτυπωθούν στην έκθεση φωτογραφίας όλα τα σημαντικά, κεντρικά γεγονότα, αλλά και στιγμές της δράσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος της τελευταίας 15ετίας.

Θα παρουσιαστούν πάνω από χίλιες φωτογραφίες από αγώνες, δραστηριότητες, πρωτοβουλίες. 
Η πλειοψηφία των φωτογραφιών είναι ανέκδοτες, τυπώθηκαν ύστερα από σκανάρισμα, αποτελούν ντοκουμέντα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον και είναι ευκαιρία, τα Σωματεία, οι Λαϊκές Επιτροπές, φορείς νεολαίας και γυναικείοι σύλλογοι, σχολεία και σχολές, χώροι κατάρτισης να οργανώσουν επισκέψεις στο χώρο της έκθεσης, να παρακινήσουν τα μέλη τους και τις οικογένειές τους να περάσουν από τον όμορφο χώρο του Συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων.  

Και η έκθεση φωτογραφίας μπορεί να αποτελέσει, με το περιεχόμενό της, μια μορφή επαφής, δεσμού με τις αξίες του ανυποχώρητου, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας».


ΠΗΓΗ. ΡΙΣΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου