Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Φιλέτο γαλοπούλας σε καραμελωμένο σιρόπι πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ κορν φλάουρ
- 4 φιλέτα γαλοπούλας γύρω στα 300 γρ το καθένα
- 1 κ.σ ηλιέλαιο
- 3 πορτοκάλια (Χρειάζεσαι το χυμό από το ένα και το τρίτο κομμένο σε φέτες)
- 1 κ.σ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
- 1 κ.σ μέλι
- 1 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μακρύκοκο ρύζι και βραστό μπρόκολο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το κορν φλάουρ σε ένα πιάτο και πανάρουμε τα φιλέτα γαλοπούλας.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά και ψήνουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα φιλέτα σε μια μεγάλη πιατέλα.
Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και το μέλι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας απαλά.
Ανακατέυουμε καλά 1 κ.σ κορν φλάουρ σε κρύο νερό μέχρι να λιώσει και το ρίχνουμε στη σος πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει η σος κολλώδη σιροπιαστή υφή σαν αραιή καραμέλα.
Γυρίζουμε και πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι μαζί με τις φετούλες από το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ μέχρι να ζεσταθούν και να καραμελώσουν όλα μαζί.
Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με μακρύκοκκο ρύζι και μπρόκολο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ: tlife.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου