ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Συμφωνία για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού δικτύου logistics

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-7-2013

Logistics - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - αποθήκες - ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΣΕΒ - Ελληνική Εταιρεία Logistics - Θριάσιο - Ικόνιο
 
Συμφωνία μεταξύ 26 σημαντικών βιομηχανικών, και εμπορικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, εταιρειών μεταφορών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού δικτύου logistics για τη μεταφορά εμπορευμάτων, αρχικά στον κεντρικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε σε εσπερίδα που διοργάνωσαν στην Αθήνα ο ΣΕΒ και η Ελληνική Εταιρεία Logistics.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των logistics στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών στην οικονομία και στην επιχειρηματικότητα», και χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκης.

Όπως επισημαίνεται, η συμφωνία αυτή θεσμοθετεί το πρώτο στη χώρα μας Ελληνικό Δίκτυο logistics με μετρήσιμο αναπτυξιακό όφελος για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Το Δίκτυο θα εξυπηρετεί στην Αθήνα το Ικόνιο και το Θριάσιο, και στη Θεσσαλονίκη τον Κεντρικό Σταθμός της Θεσσαλονίκης και τη Σίνδο. Συμπληρωματικά θα δίνεται η δυνατότητα door-to-door εξυπηρέτησης σε κοντινές περιοχές εφ'όσον υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Αρχικά, θα γίνονται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα ενώ υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς container τριών κατηγοριών (45', 40' και 20').

Οι πελάτες του Δικτύου Logistics έχουν κατηγοριοποιηθεί σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με τον όγκο και την τακτικότητα του διακινούμενου φορτίου για τις οποίες ισχύει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ήδη στις συνέργιες του Δικτύου Logistics είναι οι εξής επιχειρήσεις:

ΑΒ Βασιλόπουλος AE
Barilla Hellas AE
BEIERSDORF HELLAS AE
ΒΙΕΞΑΛ AE
Cargo Group Logistics ΕΠΕ
Coral AE
DHL EXPRESS ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Διακίνησις AE
Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών Ηρακλείου Κρήτης
GlaxoSmithKline ΑΕΒΕ
Goldair Cargo ΑΕ
HERBALIFE INTERNATIONAL GREECE
Inter IKEA Systems BV
Procter & Gamble Hellas ΕΠΕ
Sanofi-Αventis AEBE
SHELMAN ΕΛΛΗΝΟΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΞΥΛΟΥ ΑΕ
Kuehne-Nagel AE
ΜΑΒΕ AEBE
Masterlink ΑΕ
Medfrigo SA
Metron Logistics AE
ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
SARMED Hellenic Warehouses S.A.
Schenker AE
ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ
Τσιρίκος Γρηγόριος ΙΜΕ ΕΠΕ
Ωστόσο, το δίκτυο είναι ανοιχτό για όλες τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναλύσεις, το εκτιμώμενο μέσο όφελος για τους τακτικούς χρήστες της υπηρεσίας μπορεί να ξεπεράσει το 10% και μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο για τους συμμετέχοντες σε περίπτωση ευρύτερων συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και διεύρυνσης του Δικτύου.

Άλλες συνέργιες που διερευνώνται, είναι η συνεκμετάλλευση κοινού δικτύου διανομής εντός Αττικής και η ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για παροχή ηλεκτρονικής απόδειξης παράδοσης.



ΠΗΓΗ.  REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου