ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΣΕ - Τον Σεπτέμβριο σε λειτουργία η σύνδεση του car terminal του ΟΛΠ με τον ΟΣΕ


ΠΕΜΠΤΗ 4-7-2013

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται σε εμπορική λειτουργία η σύνδεση του car terminal του ΟΛΠ με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Του Φώτη Φωτεινού

Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα ολοκληρωθούν από την ΕΡΓΟΣΕ οι τεχνικές εργασίες που υλοποιεί η εταιρεία στον επιλιμένιο σταθμό φόρτωσης αυτοκινήτων του ΟΛΠ, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο Γ2 του εμπορικού λιμένα στο Νέο Ικόνιο.

Το Car Terminal του ΟΛΠ υπολογίζεται ότι θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, επιτρέποντας στον ΟΛΠ να αυξήσει την δραστηριότητά του, στο τομέα της διακίνησης οχημάτων, που τα τελευταία χρόνια καταγράφει εξαιρετική δυναμική.



Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν προσεγγίσει τον ΟΛΠ για την επίτευξη συμφωνιών. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, η χρονική ωφέλεια που θα δημιουργηθεί για τις εταιρείες, ώστε να μεταφέρουν τα οχήματα στην Κεντρική Ευρώπη, φτάνει έως τις 10 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το συγκρότημα Θριασίου Πεδίου με τον Εμπορευματικό λιμένα Ν. Ικονίου στον Πειραιά, μήκους 17 χλμ., παραδόθηκε στις 28-5-2013 στον ΟΣΕ προς χρήση και για την επέκταση στο car terminal του ΟΛΠ απαιτούνται μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Αύξηση 9,8% παρουσίασε ο τομέας «Διακίνησης Αυτοκινήτων» στο Car Terminal του ΟΛΠ κατά το 2012, έναντι του 2011 και κατά 66%, έναντι του 2009.

Βάσει των στοιχείων της αρμόδιας διεύθυνσης στο Car Terminal του ΟΛΠ διακινήθηκαν το 2012 458.755 αυτοκίνητα – εμπορεύματα έναντι 417.659 το 2011.

Από τα μεγέθη αυτά τα 403.970 ήταν διερχόμενα (transhipment) αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου και τα 54.785 εισήχθησαν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων.

Η μεταβολή της transhipment διακίνησης αυξήθηκε κατά +22,8%, ενώ της εγχώριας διακίνησης μειώθηκε κατά -38,2%.

ΠΗΓΗ.   ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου