ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Οι Κινέζοι κοσμοναύτες θέλουν να ζήσουν στο διάστημα

ΠΕΜΠΤΗ 11-7-2013


Οι Κινέζοι κοσμοναύτες είναι πλήρως προετοιμασμένοι να εργαστούν και να ζήσουν στο διάστημα, δήλωσε ο αρχηγός του διαστημοπλοίου «Shenzhou 10» Νε Χαϊσένγκ.
 Μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας μετά την πτήση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων σε προάστιο του Πεκίνου μαζί με τα 2 μέλη πληρώματος – Ζανγκ Σιαογκουάνγκ και Βανγκ Γιαπίνγκ. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν, ότι είναι όλοι τους «πνευματικά και σωματικά υγιείς».
Τον Ιούνιο το «Shenzhou 10» πραγματοποίησε πτήση διάρκειας 15 ημερών, εκτελώντας συνδέσεις με την εργαστηριακή μονάδα «Tiangong-1». Σε αυτό πραγματοποιήθηκαν ιατρικές έρευνες και τεχνολογικά πειράματα.

Βάσει  παλαιότερου πειράματος οι Κινέζοι κοσμοναύτες, μελλοντικά  θα καλλιεργούν λαχανικά στη Σελήνη

Οι Κινέζοι κοσμοναύτες θα καλλιεργούν φρέσκα λαχανικά και θα παράγουν οξυγόνο από τα καλλιεργούμενα φυτά στις εκτός Γης βάσεις τους.
Αυτό δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υποδιευθυντής του Κινεζικού Κέντρου Ερευνών και Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών στο Πεκίνο Ντεν Ιμπίν. Η δήλωση αυτή του Ντεν Ιμπίν έγινε έπειτα από την επιτυχία του πειράματος με τη συμμετοχή δύο ανθρώπων. Στο πλαίσιο του πειράματος οι ερευνητές έζησαν σε απομονωμένη αίθουσα, όπου καλλιεργούσαν λαχανικά, τα οποία αποτελούσαν τόσο την τροφή τους, όσο και την πηγή του οξυγόνου τους. Στο εξής οι επιστήμονες σχεδιάζουν να εντάξουν στο πειραματικό σύστημα την εκτροφή ζώων και την ανακύκλωση νερού με τη βοήθεια μικροοργανισμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου