ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μητσοτάκης: Σε κινητικότητα 4.200 δημ. υπάλληλοι μέχρι τέλη Ιουλίου


ΤΡΙΤΗ 9-7-2013

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, τη διαθεσιμότητα και όλα τα «καυτά» θέματα που ανέλαβε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εάν η αναδιάρθρωση του κράτους είχε προχωρήσει από το πρώτο μνημόνιο δεν θα είχαμε 1,5 εκατ. ανέργους και ψαλιδισμένες συντάξεις», είπε τονίζοντας: «Καλούμαστε να φέρουμε ένα χρονοδιάγραμμα πιεσμένοι».
Υποστήριξε ακόμη ότι έχει ασκήσει κριτική και σε πρακτικές του δικού του κόμματος και αναφέρθηκε με νούμερα στο πόσοι τελικά θα ενταχθούν στη δεξαμενή της κινητικότητας. «12.500 υπάλληλοι στη δεξαμενή της κινητικότητας, συν 2.000 απολύσεις. Από την κινητικότητα βρήκα 0.
Η δεξαμενή της κινητικότητας προκύπτει από τα οργανογράμματα. Εντοπίζεται το πλεονάζον προσωπικό εξετάζονται και μεταφέρονται. Είχε γίνει μια προεργασία αλλά δεν είχαμε κανένα όνομα στη δεξαμενή της κινητικότητας από κανένα υπουργείο.
Αυτό το ζήτημα ήταν ψηλά στην ατζέντα της τρόικας, είπε και πρόσθεσε τα ακριβή νούμερα. «4.200 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τέλη Ιουλίου. 12.500 υπάλληλοι μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. 25.000 υπάλληλοι μέχρι τέλη έτους». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ακόμη ότι «όλοι μπαίνουν στις δεξαμενές κινητικότητας. όλοι εκπαιδευτικοί αποτελούν πλεονάζον προσωπικό. Το υπουργείο Παιδείας έχει πλεονάζοντες καθηγητές Πληροφορικής. Είναι άκρως αξιοποιήσιμοι σε άλλους τομείς».
Ξεκαθάρισε πάντως ότι: «Από τη στιγμή που μπαίνει κάποιος στις δεξαμενές κινητικότητας ή παίρνει τη θέση που του προσφέρεται ή φεύγει». Ανέφερε ότι η δέσμευση της κυβέρνησης μιλά για 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014. «Η πρώτη δεξαμενή στην ιεράρχηση είναι όσοι έχουν υποπέσει σε παραπτώματα», είπε χαρακτηριστικά.
Και ξεκαθάρισε: «Το βασικότερο κριτήριο για την αξιολόγηση του προσωπικού είναι το πώς μπήκε στο Δημόσιο. Πρέπει να υπάρχει ένα κριτήριο δικαιοσύνης. Εάν δηλαδή μπήκες με ΑΣΕΠ ή μπήκες με κριτήρια από την πίσω πόρτα».
Αναφέρθηκε στο θέμα των σχολικών φυλάκων λέγοντας: «Κρίναμε ότι δεν θα επέλθει καταστροφή της χώρας χωρίς τους σχολικούς φύλακες. Εάν οι δήμοι είχαν κάνει τη δουλειά τους, θα ήμασταν πιο δίκαιοι στις απολύσεις».
Για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών ανέφερε: «Θεωρώ ότι όλοι σχεδόν οι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν από την αστυνομία».
Πάντως, ανέφερε ότι: «Προσπαθώ να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται. Δεν κοιμάμαι εύκολα με αυτές τις αποφάσεις».
Ανέφερε δε ότι η αλήθεια είναι ότι η διαθεσιμότητα πρέπει να ξεκινήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Εμείς προσφερθήκαμε», είπε σημειώνοντας ότι: «Κάποια υπουργεία έχουν καθυστερήσει να εντοπίσουν το πλεονάζον προσωπικό».
Αναφέρθηκε και στο θέμα των απολύσεων λέγοντας: «Υπάρχει μια ακόμη υποχρέωση για 2.000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2013», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι προσλήψεις θα ελέγχονται πια κεντρικά.
Μίλησε και για τους δημάρχους που διόριζαν συνεχώς κόσμο, λέγοντας ότι: «Οι πολίτες πρέπει να αξιολογήσουν στις εκλογές τους δημάρχους που υπερχρέωσαν τους δήμους τους».
Και πρόσθεσε: «αν δεν ξηλώσουμε το κομματικό κράτος, δεν θα έχουμε κανένα μέλλον». Και κατέληξε: «Δεν μου είναι καθόλου εύκολο σε ανθρώπινο επίπεδο. Μπορώ πολύ εύκολα να εργαστώ ξανά. Δούλεψα στο ιδιωτικό τομέα και έφτιαξα το βιογραφικό μου. Βρέθηκα σε αυτή τη θέση για να προσφέρω. Θα το κάνω με μεγάλη ευθύνη και αξιοκρατία. Θα προσπαθήσω να το κάνω στο βαθμό που είναι εφικτό ήσυχη τη συνείδησή μου».


ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου