Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μπριζόλες με πουρέ κάστανο
ΥΛΙΚΑ
Για τις μπριζόλες
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- λίγο αλεύρι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια μανιτάρια
- μισό κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- γάλα
- βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον πουρέ
Τα βράζετε για 20 λεπτά.
Αφού περάσει ο
χρόνος, τα σουρώνετε και τα ξεφλουδίζετε.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα κάστανα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και
το μπούκοβο ρίχνοντας σιγά-σιγά γάλα μέχρι να έχουμε έναν πουρέ παχύ.
Για τις μπριζόλες
Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
Βάζετε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι και αλεύρι.
Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές για 4 λεπτά από την κάθε μεριά.
Μαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου ή 12 λεπτά σε χύτρα.
Στο τέλος βγάζετε τις μπριζόλες και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Βάζετε τα μανιτάρια σε ένα τηγανάκι και τα αφήνετε να μαραθούν για 5 λεπτά.
Προσθέτετε την κρέμα, το κρασί και αλατοπίπερο και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου