ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Κόκκινα δάνεια - Μεγάλη μπίζνα για ορισμένους στην πλάτη των πληγέντων από την κρίση Ελλήνων




Η Τράπεζα της Ελλάδος με εντολή φυσικά και των δανειστών της χώρας ΕΕ και ΔΝΤ, έδωσε άδεια σε 21 εποπτευόμενους από την ίδια διαχειριστές των κόκκινων δανείων, που ανέρχονται στο τρελό ποσό των 100 δισ. ευρώ, δηλαδή το 50% σχεδόν του χρέους της χώρας. 

Οι φορείς αυτοί ετοιμάζονται να μαζέψουν όσο μπορούν (απίθανο όλο) από αυτό το ποσό, από τις ακίνητες περιουσίες των ιδιωτών που πτώχευσαν, των περισσότερων ΟΧΙ με υπαιτιότητα τους, αλλά λόγω της κρίσης, των μνημονίων που έφεραν ανεργία, ύφεση και κατάρρευση στις αγορές.

Είναι ευκαιρία ανάπτυξης λένε αυτές οι 21 εταιρείες – που θα αναλάβουν το ρόλο των λεγόμενων κορακιών – της αγοράς ακινήτων που θα έχουν ενέχυρο τα κόκκινα δάνεια. Μεγάλη ευκαιρία. 

Που θα πάνε τα λεφτά αυτά;  
Θα μάθουμε όταν η Τράπεζα της Ελλάδος μα δώσει τους μετόχους τους κανονικούς και όχι τυχόν εταιρείες offshore.

Οι 21 εταιρείες – funds κόκκινων δανείων εκτιμούν ότι θα απασχολούν 3000 άτομα κυρίως τραπεζικούς υπαλλήλους που θα απολυθούν όπως λένε οι ίδιοι από τις τράπεζες που λόγω του μετασχηματισμού τους σε ψηφιακά ρομπότ, δεν θα τους έχουν ανάγκη. (Βλέπε την υπόθεση των εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς με την Intrum και την άρνηση των εργαζομένων να πάνε στο fund).


ΠΗΓΗ. greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου