Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ (4 ΑΤΟΜΑ)
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο (το λευκό μέρος)
- 1 κ.σ αλεύρι
- 40 γρ βουτυρο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 200 ml λευκό κρασί
- 600 ml ζωμό βοδινού
- 1 κ.γ τζίντζερ
- 140 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- ξύσμα απο 1 lime
- 40 ml χυμό λεμονιού
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Το αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνουμε.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού.
Αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει, για 45-55 λεπτά.
Όταν το λεμονάτο μοσχαράκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λεμονιού και το θυμάρι.
Το αφήνουμε να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου