Σοκολατένιος κορμός με κάστανο
ΥΛΙΚΑ (4-6 άτομα)
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 5-6 κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο για γλασάρισμα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
- 1/2 κιλό κουβερτούρα
- 1 κιλό κάστανα
- 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα κοφτερό μικρό μαχαίρι καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική
σκληρή φλούδα. Ρίχνετε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζετε μέσα τα
κάστανα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά.
Προσθέτετε στο μπολ με τα κάστανα τη μισή ποσότητα
κουβερτούρας, το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά.
Απλώστε το καλά και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Περιχύνετε με την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα στον κορμό και γαρνίρετε με κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο και άχνη ζάχαρη.
Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου