Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
«Σούβλα» στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χοιρινό για σούβλα (μπριζόλες από λαιμό π.χ.)
- 5-6 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 1 μεγάλη ντομάτα σε φετάκια
- ½ κύβο ζωμός κότας διαλυμένο σε ½ φλ. νερό
- ¾ φλ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
Το βάζετε σε ένα μεταλλικό ταψί.
Ύστερα, βάζετε τις πατάτες στο μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τις ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού.
Τις βάζετε και αυτές στο ταψί.
Προσθέτετε ανάμεσα στο κρέας και τις πατάτες τα κρεμμύδια και την ντομάτα.
Περιχύνετε τα υλικά του ταψιού με το λάδι και το ζωμό (τα υγρά θα πρέπει να σκεπάζουν το κρέας γι’ αυτό, αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμη λίγο νερό) και ψήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο στο φούρνο για 20 λεπτά.
Μετά, χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 ακόμη λεπτά.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και γυρίζετε το κρέας και τις πατάτες και δυναμώνετε το φούρνο στους 220°C.
Επιστρέφετε μέσα το ταψί, ψήνετε το φαγητό για 30 λεπτά και μετά τον χαμηλώνετε ξανά στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά.
* Αφήνετε το ψητό «σούβλα» στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει καλά. Στο σύνολο χρειάζεται 2 ώρες, εξαρτάται όμως από το φούρνο σας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου