Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τάρτα με πραλίνα φουντουκιού
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση μπισκότου
- 1 & 1/2 φλιτζάνια (175 γραμμάρια) μπισκότα ολικής άλεσης αλεσμένα
- 6 κουταλιές της σούπας (84 γραμμάρια) λιωμένο βουτύρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζάνια (270 γραμμάρια) πραλίνα φουντουκιού
- 1 1/2 φλιτζάνια (340 γραμμάρια) τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- σως σοκολάτας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση μπισκότου
Αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το τυρί
μασκαρπόνε, το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο
μείγμα.
Απλώστε το μείγμα πραλίνας πάνω από τη βάση μπισκότου.
Καλύψτε το
γλυκό με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1
ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου