Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
- 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι
- λίγα φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή με την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν και να έχουν πάχος 1 εκ.
Τα
κόβετε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
Μόλις
ζεσταθούν σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν.(Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν τελείως τα στήθη διότι
θα μαγειρευτούν πλήρως αργότερα.)
Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα
αφήνετε στην άκρη.
Τα αλατοπιπερώνετε
ελαφρώς και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ και σβήνετε με το
κρασί (Εναλλακτικά ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου).
Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λ.
Αφαιρείτε πάλι το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε στο τηγάνι τη
κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε στη φωτιά
μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Το αφήνετε 1/2 λ και μετά σερβίρετε τα στήθη, περιχύνοντάς τα με τη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών.
Απολαύστε τα με σπαγγέτι ή πιλάφι ή πουρέ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου