Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.ΑΡΓΥΡΩ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΟΡΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σπανάκι πλυμμένο και στραγγισμένο
- 2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος μόνο, το υπόλοιπο το κρατάμε για ζωμούς)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 300 γραμ.τρίμματα φέτας
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 3/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο για το φύλλο
Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι.
Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Τ'ανακατεύουμε και τ'αφήνουμε να για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν'αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ, στρώνουμε ένα ένα φύλλο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά.
Κάτω βάζουμε 6 φύλλα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο.
Σρίβουμε τις άκρες των φύλλων.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.
Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180° C.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τα ψιλοκόβουμε σε λεκάνη και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι.
Τ'ανακατεύουμε και τ'αφήνουμε να για 15΄-20΄, να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και ν'αποβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά.
Θα μειωθεί η γέμιση στο μισό του όγκου της.
Προσθέτουμε τη φέτα και τριμμένο πιπέρι.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ, στρώνουμε ένα ένα φύλλο και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καθένα χωριστά.
Κάτω βάζουμε 6 φύλλα.
Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ραντίζοντας ένα ένα με ελαιόλαδο.
Σρίβουμε τις άκρες των φύλλων.
Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι.
Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα, στους 180° C.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου