ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ονομαστικός Κατάλογος Αγροτών Προσφύγων από τα Βουρλά της Μικράς Ασίας


Ο παρακάτω ονομαστικός κατάλογος είναι μέρος του Ονομαστικού Ευρετηρίου Αγροτών Προσφύγων και συντάχθηκε το 1928 από την Επιτροπή Αποκαταστάσεως Προσφύγων – Διεύθυνση Εισπράξεως Χρεών . 

Η συγκεκριμένη απογραφή έγινε από το Υπουργείο Γεωργίας και την Ε.Α.Π. για πολλούς λόγους και για την ευχερέστερη τακτοποίηση των αγροτικών αποζημιώσεων και αφορά τους αρχηγούς των οικογενειών αγροτικώς εγκατεστημένων και των μελών αυτών δικαιούχων αποζημιώσεως εξ ανταλλαγής . 

 Ο καταρτισμός του ευρετηρίου έγινε από τις υποβληθείσες από τους ίδιους δηλώσεις . 




Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε όσους δήλωσαν σαν τόπο καταγωγής τους τα Βουρλά της Μικράς Ασίας και τα χωριά των Βουρλών όπως αυτά αναφέρει ο πρωτότυπος κατάλογος . 
 
Δηλαδή όποιος κατάγεται από τη πόλη των Βουρλών γράφει ‘’ Βουρλά Βουρλών’’ και συνηθέστερα ‘’Βρυουλά Βρυουλών ‘’ ενώ επίσης αναφέρει ‘’Σερβίσαρι Βρυουλών’’ , ‘’Γκιουλ Μπαξέ Βρυουλών’’ , ‘’Τσιφλίκι Αγίου Γεωργίου Βρυουλών’’ , ‘’Ικι Κιοϊ Βρυουλών’’ , ‘’Δεμερτζιλί Βρυουλών’’ , ‘’Ναρλιντερε Βρυουλών ‘’ , ‘’Κυλισμανί Βρυουλών ‘’, ‘’Γιαγτζιλάς Βρυουλών ‘’ και ‘’Υψηλή Σιρβισαρίου Βρυουλών ‘’ .

Επιμέλεια , πληροφορίες. giorgos.manolas@yahoo.gr
ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΞΩΤΗΣ 
 
 Ο κατάλογος σε pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου