ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Κεραμέως -Τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές με όριο φοίτησης - Ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ. στα πανεπιστήμια

 

 Το νομοσχέδιο βάζει τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές, προβλέπει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα προκύπτει από τη μέση επίδοση των συνυποψηφίων.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που θα παρουσιαστεί σήμερα και φέρνει αλλαγές σε Πανελλαδικές και πανεπιστήμια, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Το νομοσχέδιο βάζει τέλος στους «αιώνιους» φοιτητές, προβλέπει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που θα προκύπτει από τη μέση επίδοση των συνυποψηφίων.

Οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα σε συγκεκριμένο αριθμό επιλογών στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τόνισε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη αλλαγή έχει ως στόχο οι επιλογές να είναι πιο στοχευμένες και συνειδητές.

Αναφορικά με τους «αιώνιους» φοιτητές, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «το όριο φοίτησης για σπουδές θα είναι «για σπουδες 4 ετών συν 2, για 5 έτη συν 3».

«Το 30% των φοιτητών μας δεν αποφοιτά ποτέ», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως προσθέτοντας πως διεθνώς οι φοιτητές που αποφοιτούν κατά έτος είναι το 24 % και στην Ελλάδα το 9%.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αλλαγές ως προς την «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, με ελεγχόμενη είσοδο και σύσταση ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. που θα διατίθεται στα πανεπιστημια όταν χρειάζεται. Θα έχει ειδική εκπαίδευση», είπε η κ. Κεραμέως.

Επίσης, τόνισε, ότι το νομοσχέδιο ενισχύει διατάξεις πειθαρχικού δικαίου, καθώς «δεν υπάρχει ενα πλήρες πλαίσιο για τα πανεπιστήμια».

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση και τα διαγωνίσματα των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, τόνισε ότι τα διαγωνίματα του πρώτου τετραμήνου μπορούν να γίνουν το δεύτερο τετράμηνο, αναλόγως πως θελει να κάνει την αξιολογηση ο κάθε ο εκπαιδευτικός».

Αναφορικά με τη χαμένη ύλη, τόνισε ότι «η ύλη προχωρά προφανώς αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο. Όταν επιστρέψουν στα σχολεία θα δοθούν οι οποιες οδηγίες για την κάλυψη της ύλης».

 

ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου