Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τσίζκεϊκ με καρύδα και λαιμ
ΥΛΙΚΑ (Για φόρμα με αποσπώμενο πάτο 24 εκ)
Για τη βάση
- 250 γρ μπισκότα πτι-μπέρ
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 800 ml ζαχαρούχο γάλα
- 2 κ.σ βούτυρο
- 200 γρ καρύδα τριμμένη
- ξύσμα & χυμό απο 2 λάιμ
- 200 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
Για τη διακόσμηση
- φλοίδες καλύδας
- ξύσμα λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα του μπισκότου ομοιόμορφα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά και το βάζουμε στο ψυγείο, για 15 λεπτά, να σφίξει.
Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα, το ξύσμα λάιμ και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα στην κρύα μπισκοτένια βάση.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το τσίζκεικ στο ψυγείο, για 1 ώρα, να κρυώσει.
Διακοσμούμε το τσίζκεικ με τις φλοίδες καρύδας, πασπαλίζουμε με ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. chefonair.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου