ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τα 6+1 αξέχαστα μοντέλα της Citroen






Από το ιστορικό «Ντεσεβό» μέχρι το νέο Citroen C3 που βγαίνει στην αγορά, ένας δρόμος γεμάτος πετυχημένα μοντέλα που μας έμειναν αξέχαστα. 




Όταν ακούς τη λέξη Citroen δεν μπορείς να σκεφτείς μόνο ένα μοντέλο. Τα iconic οχήματα της γαλλικής εταιρίας ξεκινούν από πολύ παλιά και καταλήγουν με τον καλύτερο τρόπο στο σήμερα και φυσικά στο νέο C3 που επιστρέφει ανανεωμένο.
Το in Motion κάνει μια αναδρομή στους πιο ξεχωριστούς σταθμούς. 


Traction Avant (1934 – 1957)

Ναι! Πριν το «Ντεσεβό» υπήρχε το Traction Avant. Ιδιαίτερα κομψό και μπροστά από την εποχή του, το Traction Avant ήταν το πρώτο όχημα παραγωγής με κίνηση στις μπροστινές ρόδες και σιδερένιο αμάξωμα. Το όνομά του, μάλιστα, σημαίνει «οδήγηση με μπροστινή κίνηση». 



2CV (1948 – 1988)

Το πιο αναγνωρίσιμο και ιστορικό μοντέλο της Citroen αποτέλεσε και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αμάξια του 20ου αιώνα. Περίπου 4 εκατομμύρια 2CV παράχθηκαν κατά τη διάρκεια των 42 ετών ιστορίας του. 

Δεν είναι τυχαίο πως το «Ντεσεβό», όπως το αποκαλούμε στην Ελλάδα, έχει χαρακτηριστεί ως «ένα αμάξι, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο». Σύμφωνα με τους ειδικούς η Citroen με το 2CV πέτυχε την καλύτερη μορφή μινιμαλισμού που έχει επιτευχθεί ποτέ σε αυτοκίνητο.



DS (1955 – 1975)

Θεωρείται ακόμη και σήμερα ένα από τα ομορφότερα και πιο φουτουριστικά αυτοκίνητα που έχει κυκλοφορήσει. Το DS αποτελεί στην ουσία διάδοχο του Traction Avant και είχε αρκετά μοντέρνα χαρακτηριστικά για την εποχή του, όπως τις υδραυλικές αναρτήσεις του που υπέγραφαν μια καλύτερη οδηγική εμπειρία, από τα αντίστοιχα ΙΧ της εποχής του.



SM (1970 – 1975)

Και μόνο το ότι δημιουργήθηκε με σκοπό να κοντράρει τα αυτοκίνητα coupe από τις εταιρίες Aston Martin, Jaguar και Porsche, το καθιστά ξεχωριστό. 

Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε τη «σημαία» της Citroen τα χρόνια εκείνα. Πέρα από την εντυπωσιακή εξωτερική του όψη, είχε και αρκετά χαρακτηριστικά που ήταν μπροστά για την εποχή του, όπως φώτα που ρυθμίζονται ανάλογα με το σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης του αυτοκινήτου.



CX (1974-1991)

Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο της χρονιάς για το 1975, το CX κέρδισε πολλούς θαυμαστές για το αεροδυναμικό στυλ του, από το οποίο μάλιστα πήρε και το όνομά του. Κατά τη διάρκεια των 17 ετών παραγωγής του η Citroen πούλησε 1,2 εκατομμύρια μοντέλα.


ΒΧ (1982-1994)

Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά ο σχεδιαστής του BX είναι ο ίδιος άνθρωπος που σχεδίασε τη… Lamborghini Countach! Πρόκειται για τον Ιταλό σχεδιαστή, Marcelo Gandini. Το BX ήταν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, το οποίο δημιουργήθηκε 2.315.739 φορές κατά την 12ετή ιστορία του.



Citroen C3 (2002 - )

Το C3 κατέφθασε στην αγορά για να αντικαταστήσει τα Saxo. Και φυσικά τα κατάφερε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Η εμφάνιση του μοντέλου στην αγορά έγινε το 2002 και τον Σεπτέμβριο του 2016 η Citroen θα παρουσιάσει το νέο C3 μοντέλο στην έκθεση του Παρισιού (ανυπομονούμε!). 

Από το 2002 μέχρι σήμερα το C3 έχει ουκ ολίγα διαφορετικά μοντέλα να διαφημίζουν το όνομά του, που είναι συνώνυμο της ασφάλειας και της επιτυχίας. 

Το 2014 μάλιστα ονομάστηκε το πιο αποδοτικό μικρό αυτοκίνητο! Το C3 μπαίνει λοιπόν στην τρίτη γενιά του, αποκτώντας μίας πιο δυναμική εικόνα, αλλά διατηρώντας όλα εκείνα που το έκαναν να ξεχωρίζει.





ΠΗΓΗ.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου