ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Στις 29 Ιουνίου ανοίγουν τα γυμναστήρια






Από τα τελευταία που θα ανοίξουν φαίνεται ότι θα είναι τα γυμναστήρια, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση.

Στις 29 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τα γυμναστήρια και αυτή η ημερομηνία παραμένει στα σχέδια της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαθανάση, με τον κλάδο να βρίσκεται σε αναστολή, με όσα προβλέπονται για τις επιχειρήσεις αυτές και τους εργαζόμενούς σε αυτές.

«Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης», εξήγησε ο υφυπουργός στον ΣΚΑΪ, ενώ τόνισε ότι ο λόγος που μόνο η εστίαση θα ανοίξει νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα είναι πως οι ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα και έδωσαν το «πράσινο φως», ενώ ακολουθούν τα ξενοδοχεία. 

Ανοίγουν κολυμβητήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις - Πώς θα λειτουργούν

Ανοίγουν σήμερα ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τα κολυμβητήρια για αθλητές (ένας αθλητής ανά 30 τ.μ.), μόνο για ατομικές προπονήσεις (επιτρέπεται η χρήση μπάλας), τηρώντας πάντα τις εντολές της Επιτροπής Ειδικών του Υπ. Υγείας και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα της Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.
Κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι προτεραιότητα στη χρήση έχουν οι αθλητές των προολυμπιακών και ολυμπιακών ομάδων. 

Επιπλέον είπε ότι τις αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι διαιτητές.

«Κατά την πρώτη φάση αποδείξαμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στη δεύτερη φάση. Στα δύσκολα θα φανούμε πιο δυνατοί», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χατζηγεωργίου για το θέμα των κολυμβητηρίων απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι μαζί με το θέμα των γυμναστηρίων, έχει συζητηθεί από την επιτροπή και έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες. 

Η πρώτη από αυτές αφορά την τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια της άθλησης σε πισίνες, η δεύτερη έχει να κάνει με το νερό και την χλωρίωση του. «Θα πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη συγκέντρωση χλωρίου στο νερό και έχουν δοθεί οδηγίες» όπως παρατήρησε ο κ. Χατζηγεωργιου. 

Η τρίτη σύσταση αφορά την καθαριότητα και την απολύμανση για τις ξαπλώστρες αν υπάρχουν γύρω από την πισίνα και η τέταρτη σύσταση αφορά στην καθαριότητα πριν την χρήση της πισίνας όποτε και θα πρέπει να γίνεται μπάνιο με σαπούνι και όχι απλό ντουζ στα αποδυτήρια, όπως είπε.




ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου