ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ανοίγουν στις 25 Μαΐου εστιατόρια και καφέ - Δεκτή έκανε η Υγειονομική Επιτροπή την εισήγηση της κυβέρνησης

Δεκτή έκανε η Υγειονομική Επιτροπή την εισήγηση της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου καφέ και εστιατόρια, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το πράσινο φως. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα και θα αφορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους κανόνες με βάση τους οποίους δηλαδή θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης. 

Έτσι, οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται ήδη για το άνοιγμα των καταστημάτων τους στις 25 του μήνα και όχι την 1η Ιουνίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. 

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα. 

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι «οι ειδικοί αποφασίζουν πώς ανοίγουν την αγορά. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να ακούσει και να αποφασίσει εάν θα ανοίξει νωρίτερα η εστίαση».

Πυρετός και για τον τουρισμό

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες εντός της κυβέρνησης ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα του Τουρισμού. Όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός στόχος είναι η έναρξη της τουριστικής σεζόν να γίνει την 1η Ιουλίου, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, Σάββατο αναμένεται να πραγματοποιηθεί κρίσιμη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα ανοίξει ο Τουρισμός, ενόψει και των ανακοινώσεων της κυβέρνησης που τοποθετείται για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κατά πληροφορίες στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Άκης Σκέρτος, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάνης, αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, το πιθανότερο είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις οδικές και αεροπορικές μεταφορές να ανακοινωθούν το Σάββατο.



ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου