Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κέικ με σταφίδες
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
- 1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά της σούπας κανελογαρίφαλα σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 1 κουταλάκι κοφτό μπεικιν πάουντερ
- 2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού λάδι καλό
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθιές
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
Το βάζουμε σε λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια γουβίτσα.
Προσθέτουμε στο αλεύρι τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τα κανελογαρίφαλα, και τέλος τη σόδα διαλυμένη στο χυμό των πορτοκαλιών.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 60 λεπτά της ώρας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου