Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γαλλικός χριστουγεννιάτικος κορμός
ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
- 6 κρόκοι αυγού
- 50 γρ ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγού
- 40 γρ ζάχαρη
- 60 γρ αλεύρι κοκκινισμένο
Για την κρέμα σοκολάτας
- 500 γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
- 260 γραμ. γάλα
Για τη γαρνιτούρα
- σταγόνες λευκής σοκολάτας
Αρχικά φτιάχνουμε το μπισκότο.
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 35 γρ. ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180οC για 12-15 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Το αναποδογυρίζουμε σε μία άλλη λαδόκολλα.
Εν συνεχεία φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα.
Όταν πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε τη μισή από την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με μία σπάτουλα και καλύπτουμε όλη την υπόλοιπη επιφάνεια του κορμού.
Εάν θέλουμε, μπορούμε πριν σερβίρουμε να γαρνίρουμε τον κορμό με τα ρινίσματα της άσπρης σοκολάτας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. infokids
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου