ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Τα τζουκ μποξ επιστρέφουν........

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-8-2017


Το Vinyl Rocket ξαναφέρνει τα αμερικάνικα 50's στο σαλόνι σου ή έστω στην οθόνη σου. 

Σε εποχές πολύ παλιές, τότε που η μουσική σε ψηφιακή μορφή έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ο «βασιλιάς» της μαζικής διασκέδασης ήταν ογκώδης και πολύχρωμος. 



Ήταν τότε που το αγόρι σηκωνόταν, έφτιαχνε την φράντζα του και επιδιδόταν σε μια ναρκισσιστική επίδειξη χορού και μουσικών γνώσεων μπροστά στο παχύ κρύσταλλο της βιτρίνας ενός juke box.  

Η εποχή των juke box διήρκεσε περίπου δύο δεκαετίες, από το '50 μέχρι το '60, και συνδέθηκαν με την γέννηση και την έκρηξη του ροκ εν ρολ. 

Δίχως υπερβολή, ο Έλβις και ο Τσακ Μπέρι δύσκολα θα έβρισκαν τόσο μαζική και καθολική απήχηση αν δεν στη γωνία κάθε μπαρ και καφετέριας δεν υπήρχαν τα τεράστιαjuke box γεμάτα 45άρια.

Όταν η παντοκρατορία του έσβησε, έμεινε μόνο το κλασικό πόνημα του Πέτερ Χάντκε («Δοκίμιο για το Τζουκ Μποξ», εκδόσεις Εξάντας) και η νοσταλγία μερικών εύπορων ανδρών που αρνούνταν πεισματικά να μεγαλώσουν και ήθελαν ένα juke box για να διακοσμήσουν το σαλόνι τους ή το play room οι ακόμα πιο εύποροι. 

Ωστόσο πολλά από εκείνα, δεν έπαιζαν βινύλια, αλλά cd ή ακόμα mp3. Ενώ όσα μπορέσουν να υποστηρίξουν το βινύλιο, πολλές φορές ξέμεναν από πρώτη ύλη.

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F3404502Fe190e79e fb48 4dc3 97bf 56f17d3ecf8a

Ωστόσο, τώρα με την θριαμβευτική επάνοδο του βινυλίου έχει αναθερμανθεί και το ενδιαφέρον για τα juke box. 

Η πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Crosley, το Rocket Vinyl, είναι το μοναδικό τζουκ μποξ που βρίσκεται σε γραμμή παραγωγής και υποστηρίζει βινύλιο. Για την ακρίβεια μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 70 45άρια, ενώ, σε αντίθεση με τους προγόνους του, διαθέτει remote control για να κάνεις τις επιλογές σου και να ρυθμίζεις την ένταση του ήχου.

Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό χάνεται και ένα μέρος της όλης «ιεροτελεστίας»: αυτό το χάζεμα πάνω από τη συσκευή για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να διαλέξεις το κομμάτι που θέλεις να ακουστεί, η ελαφρά αιώρηση του κορμιού σε αυτή την κίνηση που παραπέμπει τόσο έντονα σε ερωτική πράξη.

Πέρα από τα παραπάνω, το συγκεκριμένο μοντέλο με D4 ενισχυτή και πέντε εσωτερικά ηχεία. 

Βέβαια, δεν περιορίζεται μόνο στο φορμά του βινυλίου αφού έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής από εξωτερικές συσκευές μέσω καλωδίου ή Bluetooth. 

Παρόλα αυτά, ίσως οι παραπάνω λεπτομέρειες να είναι περιττές για εσένα, διότι αν θες να το αποκτήσεις θα πρέπει να πληρώσεις 13.500 δολάρια.









ΠΗΓΗ. ratpack.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου