ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Χώρα απαισιόδοξων συνταξιούχων η Ελλάδα...

ΠΕΜΠΤΗ 10-8-2017


 

Η Γερμανία στήριξε την ανοικοδόμησή της και την άνοδό της από τις στάχτες του Β παγκοσμίου πολέμου, στους εργάτες που ήρθαν από τον Ευρωπαίκό νότο, από το 1948 και μετά και δούλεψαν στις φάμπρικές της.. 



Από το 1990, αυτοί αντικατατστάθηκαν κυρίως από Μουσολμάνους -Τούρκους κι εκεί άρχισε να έχει πρόβλημα πολιτισμικής ταυτότητας και αλλοτρίωσης, αφού το μουσουλμανικό στοιχείο δεν ενταχθηκε και δεν ενσωματώθηκε ποτέ αρμονικά, όπως οι Χριστιανοί του Νότου, στη Γερμανική κοινωνία.. 

Αυτονομήθηκε, αυτοπεριθωριοποιήθηκε σε γκέτο και άρχισε να παρουσιάζει εικόνες έλλειψης συνοχής το.. Γερμανικό έθνος..

Από την κρίση στην ευρωζώνη του 2009 -2010 και μετά, η Γερμανική κυβέρνηση βρήκε έναν άλλο τρόπο για να μπολιάσει εκ νέου την κοινωνία της, με Χριστιανική μετανάστευση. 

Παίρνει έτοιμους επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία προσφεροντας τους καλύτερες αμοιβές λόγω της οικονομικής της ευρωστίας και της αντίστοίχης καχεξίας των οικονομιών των χωρών αυτών ...Και δεν σταματά εδώ καθώς κλείνει τα σύνορά τοης στο προσφυγικό κύμα και δίνει καποια κονδύλια για παραμονή των Μουσουλμάνων προσφύγων στις χώρες αυτές, αντί να τους υποδέχεται στη Γερμανία και να αναγκάζεται να τους συντηρεί με υψηλά επιδόματα ανεργίας, αφού η εργσαία πλέον σε ανειδίκευτους εργάτες , σπανίζει σε αυτή την προηγμένη τεχνολογικά χώρα

 Έτσι έχοντας δημιουργήσει τεχνητή κρίση στη ζώνη του ευρώ, λαμβάνει όλη την υπεραξία από το επιστημονικό δυμαμικό των χωρών του Μεσογειακού νότου.. για την εκπαίδευση του οποίου δπαανήθηκαν σημαντικά κονδύλια σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.. 

Για έναν Έλληνα γιατρό για παράδειγμα που προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Γεμανικά δημόσια νοσοκομεία, το κράτος υπολογίζεται ότι έχει επενδύσει πάνω από 200.000 ευρώ...

 Συμπερασματικά με την όξυσνη του ποσφυγικού λόγω του πολέμου στη Συρία,αλλά και την οικονομική κρίση από τα μνημόνια στη χώρα από το 2010,  η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο περί τους 80.000 με 100.000 επιστήμονες, οι οποίοι αντικαθίστανται από 80.000 περίπου πρόσφυγες. 

Βέβαια στο οσοζύγιο Ελλήνων- μεταναστών υπάρχει ισορροπία, αφού μετανστεύουν πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης και αρκετοί Αλβανοί..

 Αυτή η πληθυσμιακή αλλοτρίωση πάντως οφείλει να προβληματίσει τους ιθύνοντες, οι οποίοι προς το παρόν βολεύονται από τα κοινοτικά κονδύλια τα οποία καταλήγουν σε κομματκά ημέτερους και σε ΜΚΟ..

 Αλλά εδώ δεν ιδρώνει κανενός το αυτί για το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του χαρτοφυλακίου της κακής ΑΤΕ έχει καταλήξει στην Τουρκική  Zirrat bank, η οποία οργιάζει στη Θράκη, δίνοντας δάνεια για εξαγορά αγροτικής γης και επιχειρήσεων, μόνο σε Μουσουλμάνους...

 Και πριν σπεύσει κανείς να δει στο σχόλιο εθνικιστικές προσεγγίσεις, ας έχει υπόψη ότι διεθνιστής σωστός είναι εκείνος που αγαπά πρώτα την πατρίδα του, γιατί έτσι θα μπορέσει να αγαπήσει και την πατρίδα του άλλου.. 

Προς θεού δεν θέλουμε μία Ελλάδα ξενοφοβική, αλλά ούτε θέλουμε λόγω της αναξιοκξρατίας και της οικονομικής εξαθλίωσης τα φωτεινά μυαλά της πατρίδας να μεταναστεύουν  και να δίνουν υπεραξία σε ξένες οικονομίες, αντί να συμβάλλουν στην οικονομκιή ανοικοδόμηση της χώρας...

Προφανώς Τούρκοι και Γερμανοί έχουν κάποιο εθνικό σχέδιο που λειτουργεί εις βάρος μας , το οποίο είτε το θέλουμε έιτε όχι πρέπει να βρούμε τρόπο να το αποκρούσουμε  γιατί με την πληθυσμιακή συρρικνωση και την αιμοραγία της μετανάστευσης και της σταδιακής αντικαταστασης  από πρόσφυγες , σε μερικές δεκαετίες θα είμαστε έθνος υπό εξαφάνιση..

Πάρτε το παράδειγμα των αιτήσεων που υπεβλήθησαν για το πρόγραμμα νέων αγροτών.. Πέραν του ότι προτιμήθηκαν αστοί άνεργοι, που ουδεμία σχέση έχουν με το αγροτικό επάγγελμα, άρα αυτό το πρόγραμμα λειτούργησε περισσότερο ως διασκέδαση της ανεργίας στα αστικά κέντρα, παρά ως πρόγραμμα πληθυσμιακής ανανέωσης στον πρωτογενή τομέα και την ύπαιθρο.. 

Πέραν αυτού θα δείτε πολλές αιτήσεις από αλλοδαπούς εργάτες γης, νέους ηλικιακά, οι οποίοι έχουν απομείνει στα ελληνικά χωριά, μαζί με τους υπερήλικες.. 

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα της χώρας και για αυτό δεν βγαίνει και η εξίσωση (2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν για 3.7 εατομμύρια συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους) και χωνόμαστε ολοένα και περισσότερο αντί της ανάπτυξης στον φαύλο κύκλο των μνημονίων και της λιτότητας...

Είμαστε χώρα των απαισιόδοξων συνταξιούχων και των νέων ευρισκόμενων σε νευρική κρίση στην αναζήτηση εργασίας,  που κρατούν στο ένα χέρι βιογραφικό και στο άλλο βαλίτσα και διαβατήριο...



ΠΗΓΗ. thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου