ΤΕΤΑΡΤΗ 30-8-2017
Ο
καφές προέρχεται από την αραβική λέξη «qahwah» που σημαίνει «δύναμη».
Άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή του, η φύση του αν θέλετε.
Να προσδώσει ενέργεια στο άτομο που τον καταναλώνει.
Ο καφές έχει γίνει ένα από τα πιο ευρείας κατανάλωσης ροφήματα σε όλο τον κόσμο αλλά και μέρος της λαϊκής κουλτούρας και της κοινωνικής ζωής.
Χώρα καταγωγής του θεωρείται η Αιθιοπία, αλλά στις μέρες μας ο καφές έχει και μια «πρεσβεία» σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για το λόγο αυτό πολλές είναι οι παραλλαγές του σε διάφορες χώρες και έτσι ένα ταξίδι… στους καφέδες του κόσμου επιβάλλεται.
1. Caffè Marocchino – Ιταλία (espresso, κακάο σε σκόνη και αφρόγαλα)
2. Vietnamese Iced Coffee – Βιετνάμ (καφές, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και πάγος)
3. Irish Coffee – Ιρλανδία (καφές, μαύρη ζάχαρη και ουίσκι)
4. Frappé – Ελλάδα (στιγμιαίος καφές, γάλα -ή όχι- και πάγος)
5. Cappuccino – Ιταλία (espresso και αφρόγαλα)
6. Ελληνικός καφές – Ελλάδα (αλεσμένος καφές που βράζει σε μπρίκι)
7. Frappuccino – Ιταλία (παγωμένος καφές με σαντιγί, διάφορα σιρόπια και θρυμματισμένο πάγο)
8. Café au lait – Γαλλία (γαλλικός καφές με γάλα)
9. Εσπρέσο – Ιταλία (δυνατός ζεστός καφές)
Παραλλαγές του καφέ ανά τον κόσμο!
Της Ευαγγελίας ΑναστασάκηΝα προσδώσει ενέργεια στο άτομο που τον καταναλώνει.
Ο καφές έχει γίνει ένα από τα πιο ευρείας κατανάλωσης ροφήματα σε όλο τον κόσμο αλλά και μέρος της λαϊκής κουλτούρας και της κοινωνικής ζωής.
Χώρα καταγωγής του θεωρείται η Αιθιοπία, αλλά στις μέρες μας ο καφές έχει και μια «πρεσβεία» σε κάθε γωνιά του κόσμου. Για το λόγο αυτό πολλές είναι οι παραλλαγές του σε διάφορες χώρες και έτσι ένα ταξίδι… στους καφέδες του κόσμου επιβάλλεται.
1. Caffè Marocchino – Ιταλία (espresso, κακάο σε σκόνη και αφρόγαλα)
2. Vietnamese Iced Coffee – Βιετνάμ (καφές, ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και πάγος)
3. Irish Coffee – Ιρλανδία (καφές, μαύρη ζάχαρη και ουίσκι)
4. Frappé – Ελλάδα (στιγμιαίος καφές, γάλα -ή όχι- και πάγος)
5. Cappuccino – Ιταλία (espresso και αφρόγαλα)
6. Ελληνικός καφές – Ελλάδα (αλεσμένος καφές που βράζει σε μπρίκι)
7. Frappuccino – Ιταλία (παγωμένος καφές με σαντιγί, διάφορα σιρόπια και θρυμματισμένο πάγο)
8. Café au lait – Γαλλία (γαλλικός καφές με γάλα)
9. Εσπρέσο – Ιταλία (δυνατός ζεστός καφές)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου