Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χοιρινό με λάχανο
ΥΛΙΚΑ
- 1 + 1/2 κιλό περίπου χοιρινό κρέας
- 1 +1/2 λάχανο άσπρο
- 2-3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι περίπου τσαγιού λάδι
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο (Αν θέλουμε προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και πράσα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κρέας (που το έχουμε ξεπλύνει και κόψει σε μερίδες) και το αφήνουμε να ροδίσει για 5 έως 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το ανάλογο νερό (όσο να σκεπαστεί το φαγητό) και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.
Καθαρίζουμε το λάχανο, και προς το τέλος του βρασίματος, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη, ώσπου να μαλακώσει το λάχανο.
(Αν προτιμάμε πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε μπαχάρι, φύλλο δάφνης ή πάμπρικα).
Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με πιπεράκι ή και μπούκοβο αν μας αρέσει!
Δοκιμάστε το, είναι πολύ νόστιμο φαγητό!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. tetradiosyntagon
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου