ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Βλαντίμιρ - ρωσική πόλη - μνημείο

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-7-2017



Η πόλη Βλαντίμιρ, αρχαία πόλη των Ρως, βρίσκεται 176 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, και είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Κλιάζμα. 

Η ίδρυση της πόλης το 1108, καθώς και το όνομά της αποδίδονται στον Βλαντίμιρ τον Μονομάχο, τον πρώτο Ρώσο Τσάρο, που κληρονόμησε την περιοχή, ως τμήμα του Πριγκιπάτου του Ροστόφ-Σούζνταλ. 

Ωστόσο, η περιοχή κατοικείται από την Παλαιολιθική Εποχή (αρχαιολογικός χώρος Σουνγκίρ) με τους πρώτους οικισμούς να εμφανίζονται 30.000 χρόνια πριν.




Πριν από την άνοδο του πριγκιπάτου της Μόσχας, ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός της Κοιμήσεως ήταν ιστορικά η κύρια εκκλησία του πριγκιπάτου Βλαντίμιρ-Σούζνταλ.




 Ο Καθεδρικός του Αγίου Δημητρίου είναι κτισμένος από άσπρη πέτρα και η αρχιτεκτονική του είναι χαρακτηριστική της προ-μογγολικής περιόδου του πριγκιπάτου 
Βλαντίμιρ -Σούζνταλ. 
Οικοδομήθηκε το 1194-1197 ως ιδιωτικό παρεκκλήσι του Βσέβολοντ Γ’, στην αυλή του παλατιού του.
Ο Καθεδρικός είναι διάσημος για τα λευκά πέτρινα γλυπτά του, ενώ οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με πάνω από 600 ανάγλυφα που απεικονίζουν αγίους, μυθικά και πραγματικά ζώα.
 



 Στο 1408, ο μεγάλος Αντρέι Ρουμπλιόφ στάλθηκε από τη Μόσχα για να φιλοτεχνήσει τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τόσο οι τοιχογραφίες του Ρουμπλιόφ όσο και κάποια έργα του 12ου αιώνα έχουν διασωθεί έως σήμερα.




 Το μουσείο μινιατούρας, κρυστάλλων και κεντημάτων βρίσκεται στην εκκλησία Αγίας Τριάδας των Παλαιόπτιστων, η οποία οικοδομήθηκε δίπλα στη Χρυσή Πύλη της πόλης, μεταξύ 1913-1916.




 Το Πάρκο Πούσκιν, από όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται δίπλα στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.



ΠΗΓΗ. gr.rbth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου