ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Βόλτες στα ποτάμια της Ευρώπης

ΤΡΙΤΗ 11-7-2017



Από τη Βουδαπέστη ως τη Σουηδία τα ποτάμια της Ευρώπης εντυπωσιάζουν και είναι έτοιμα να ταξιδέψουν τους επισκέπτες στα νερά τους. 

Στην κεντρική Ευρώπη μάλιστα υπάρχει και ένα μεγάλο δίκτυο από ποτάμια και κανάλια που είναι κατάλληλα για μετακινήσεις και βόλτες με ποταμόπλοια και η μεταφορά στο ποτάμι αποτελεί ένα σημαντικό μεταφορικό μέσο. 

Εκτός Ευρώπης μάλιστα σε τροπικά δάση το ποτάμι είναι πολλές φορές ο μοναδικός τρόπος για την μεταφορά εμπορευμάτων.
 
Την ίδια γοητεία έχουν και τα λιμάνια στα ποτάμια από τα οποία φεύγουν τα ποταμόπλοια καθώς και η θέα στις πόλεις-αφετηρίες. 
Δείτε μερικές από τις ομορφότερες αφετηρίες ποταμόπλοιων στην Ευρώπη…

1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 

1_1 

 1
Η Βουδαπέστη είναι μεταξύ των πιο δημοφιλών θέσεων ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων σε ποτάμια της Ευρώπης. 
Υπάρχει μια σειρά από σημεία πρόσδεσης αλλά τα θαυμάσια ιστορικά κτίρια της πόλης κάνουν το σκηνικό σαν βγαλμένο από παραμύθι! 

Ιδιαίτερη ομορφιά όταν τα κτίρια είναι φωτισμένα τη νύχτα. Κοιτώντας τα κινούμενα πλοιάρια ή κρουαζιερόπλοια κανείς, ταξιδεύει…

2. Durnstein, Αυστρία

 

2 

 2_1
Οπουδήποτε κατά μήκος του Δούναβη μπορεί να βρει κανείς ένα γραφικό λιμανάκι. 
Το Durstein στην Αυστρία είναι από αυτά τα γραφικά μέρη που ξεχωρίζουν. 

Ένα παρθένο μεσαιωνικό χωριό στην κοιλάδα Wachau που γοητεύει τους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να ανέβουν στην κορυφή για να απολαύσουν την μοναδική, πανοραμική θέα στην κοιλάδα.

3. Pinhão, Πορτογαλία

 

3_1 

 3
Βέβαια το Πόρτο έχει τη δική του ομορφιά αλλά το μικρότερο Pinhão έχει τη δική χάρη. Οι αμπελώνες δημιουργούν ένα άλλο σκηνικό, ιδιαίτερα γοητευτικό και εντυπωσιακό και ειδικά η θέα από ψηλά είναι μαγική. 

Περνώντας με το ποταμόπλοιο θαυμάζει κανείς το γραφικό τοπίο με τους αμπελώνες ενώ η περιοχή ζωντανεύει κατά τη συγκομιδή με φιέστες και γευσιγνωσία κρασιού.

4. Veere, Ολλανδία

 

4
Αν σας αρέσει το Άμστερνταμ θα αγαπήσετε και το Veere το οποίο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά όχι τόσους τουρίστες. Το παλιό ψαροχώρι είναι σήμερα μια όμορφη πόλη με τα ποταμόπλοια να στέκονται στην αποβάθρα δίπλα στα γιοτ…

5. Bordeaux, Γαλλία

 

5
Τα κρουαζιερόπλοια φτάνουν σε αυτή την πόλη της Γαλλίας μετά από μια πολύ όμορφη διαδρομή και μπορεί κανείς να θαυμάσει αρχιτεκτονική του 18ου και 15ου αιώνα και αργότερα να κάνει βόλτες στους δρόμους της γαλλικής πόλης.

6. Στοκχόλμη, Σουηδία

 

6_1 

 6
Με τα πλακόστρωτα δρομάκια και μια αρχιτεκτονική του 13ου αιώνα, η Στοκχόλμη παρέχει ένα υποβλητικό σκηνικό για μια σουηδική κρουαζιέρα. 

Το κρουαζιερόπλοιο μπορεί να περάσει από κανάλια και δεκάδες γέφυρες που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες. Βέβαια τα λιμάνια προσφέρουν την δική τους μοναδική γοητεία…


ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου