Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χιώτικο Λικέρ Πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ
- 350 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. φλούδες πορτοκαλιών
- 1.250 γρ οινόπνευμα
- λίγα μοσχοκάρφια και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών έτσι ώστε να μην απομένει σε αυτές άσπρη ψίχα.
Τις βάζομε σε γουδί και τις κοπανίζομε με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε σε γυάλινο δοχείο (που να σφραγίζει καλά, για να μη φεύγει το άρωμα) το οινόπνευμα και τις φλούδες και τα αφήνομε για 5-6 ημέρες.
Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό 1 -2 λεπτά, ρίχνοντας μέσα και τα μοσχοκάρφια και την κανέλα.
Όταν κρυώσει τη ρίχνομε στο γυάλινο δοχείο, στο οποίο έχουμε τις φλούδες και το οινόπνευμα και τα αφήνομε πάλι 5-6 μέρες, ανακινώντας το βάζο για λίγο, μέρα παρά μέρα.
Περνάμε το υλικό από τουλουπάνι ή πυκνό σουρωτήρι με ύφασμα από πάνω δυο φορές.
Το λικέρ είναι έτοιμο.
Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται (και με την ίδια αναλογία) το λικέρ μανταρινιού, λεμονιού, κίτρου, νεραντζιού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου