ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δικαστική απόφαση - Οι διαδηλώσεις δεν αποτελούν παρακώλυση συγκοινωνιών

ΔΕΥΤΕΡΑ 29-9-2014




 
Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η πρώην δημοτική σύμβουλος Άννα Φιλίνη και ο Σπύρος Πλίτσης που σύρθηκαν στα δικαστήρια από τον ΟΣΕ επειδή... τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν επιτόπου όταν αμαξοστοιχία παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά νεαρή γυναίκα σε αφύλαχτη διάβαση στον Κεραμεικό.


Το περιστατικό συνέβη το 2007 και αμέσως μετά δεκάδες κάτοικοι έσπευσαν στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν για την επικινδυνότητα του σημείου. Κοντά τους έσπευσε και η Α. Φιλίνη με τον Σπ. Πλίτση που τότε ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Κεραμεικού - Γκαζιού. 

Αντί όμως να λογοδοτήσει ο ΟΣΕ, που μέχρι σήμερα αφήνει αφύλαχτη τη συγκεκριμένη διάβαση, αποδόθηκε κατηγορία για παρακώλυση συγκοινωνιών στους δύο πολίτες!

Η δίκη τελικά έγινε χθες μετά από πολλές αναβολές, ενώ έκπληξη προκάλεσε στο δικαστήριο ότι στο παραπεμπτικό βούλευμα που περιέγραφε το περιστατικό δεν γινόταν καν αναφορά για τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας.

Τελικά η πρόεδρος του δικαστηρίου, κάνοντας δεκτή και την εισαγγελική πρόταση, αθώωσε τους δύο πολίτες, ενώ επίσης δέχτηκε ότι οι αρχές θα πρέπει να δείχνουν ανοχή πριν απαγγείλουν κατηγορία για παρακώλυση συγκοινωνιών όταν υπάρχει διαδήλωση που σχετίζεται με ζήτημα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από δεκάδες πολίτες που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους δύο κατηγορούμενους.



ΠΗΓΗ. avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου