ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τελικά, λεφτά υπάρχουν! (και πολλά, μάλιστα…)

ΠΕΜΠΤΗ 25-9-2014


Του   Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Στα 207 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που βγήκαν από την Ελλάδα, το διάστημα 2003 - 2011 και κατευθύνθηκαν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.


Στα 261 δισ. δολάρια υπολογίζονται τα χρήματα που βγήκαν από την Ελλάδα, το διάστημα 2003 – 2011 και κατευθύνθηκαν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. 
Αυτή η είδηση μεταδόθηκε χτες το βράδυ από το κεντρικό δελτίο του «MEGA». 

Η είδηση δεν είναι «φρέσκια», όπως λέμε στη δημοσιογραφική αργκό. Είναι όμως συγκλονιστική! 

Ναι! Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός, ρημάζεται από τα βάρβαρα μέτρα και μαζεύει ευρώ – ευρώ τα χρήματα για να βγάλει το μήνα, υπάρχουν κάποιοι …«συμπολίτες» μας που διαθέτουν κεφάλαια, τα οποία μάλιστα κατάφεραν να βγάλουν έξω από τη χώρα, ύψους 261 δις δολάρια ή 207 δις ευρώ!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που μετέδωσε χτες το «MEGA», αποτελούν προϊόν έρευνας της ΜΚΟ «Global Financial Integrity». 

Στην ιστοσελίδα http://www.gfintegrity.org/, και συγκριμένα στο θέμα με τίτλο: «Greece Lost $261 Billion in Illicit Financial Outflows from 2003-2011, GFI’s Baker Tells Der Spiegel», υπάρχουν όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία με τους υπεύθυνους της οργάνωσης, να σημειώνουν ότι τα συγκεκριμένα κεφάλαια αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, ξεπλύματος μαύρος χρήματος και διαφθοράς.

Τα 207 δις ευρώ, τα οποία μέσα σε μια 8ετία έβγαλαν από την χώρα οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες και τα τοποθέτησαν σε διάφορες τράπεζες του κόσμου, αποτελούν πρόκληση για ένα λαό που ρημάζεται από τη φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία.

Τα 207 δις ευρώ που οι «αετονύχιδες» φυγάδευσαν παράνομα από τη χώρα, είναι περισσότερα από τα 181,1 δισ. ευρώ του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της Ελλάδας το 2013! Είναι περισσότερα ακόμα και έναντι του ΑΕΠ του 2012 της χώρας που ανήλθε σε 193,3 δισ. Ευρώ!

Τα 207 δις ευρώ της ρεμούλας των κεφαλαιοκρατών, ισοδυναμούν με το 65% του κρατικού χρέους που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ανέρχεται στα 322.398,63 δις ευρώ (στοιχεία Ιούνιος 2014)!

Τα 207 δις ευρώ, θα ήταν αρκετά για να καλύψουν τρείς (3) φορές το σύνολο των μέτρων που φορτώθηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού την περίοδο των μνημονίων και υπολογίζονται στα 65 με 70 δις ευρώ!

Κεφάλαια λοιπόν που ξεπερνούν το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, ισοδυναμούν με το 65% του δημόσιου χρέους και που το 1/3 θα ήταν υπεραρκετό για να μην επιβληθούν μνημόνια, φυγαδεύτηκε από τη χώρα και δεν φορολογήθηκε ποτέ! 

Φυγαδεύτηκε αφού πρώτα αποκτήθηκε από τους κεφαλαιοκράτες μέσω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, της φοροδιαφυγής, της αρπαγής του πλούτου της χώρας.

Από αυτά τα χρήματα, τα 207 δις ευρώ και πιθανά άλλα που δεν γνωρίζουμε, όπως μετέδωσε χτες το MEGA, τα 60 δις ευρώ βρίσκονται στην Ελβετία. 

Πρόκειται για τις καταθέσεις συμπατριωτών μας σε διάφορα ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, τα οποία δεν φορολογούνται, αφού η κυβέρνηση «πάγωσε» τις διαδικασίες και τις διαπραγματεύσεις που έκανε με την Ελβετική κυβέρνηση για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας, προκειμένου να υπάρξει εφάπαξ φορολόγησης τους!

Με αυτούς τους όρους δημιουργήθηκαν οι Έλληνες μεγιστάνες. 

Οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι, όπως παρουσιάστηκε στο χτεσινό ρεπορτάζ του MEGA (από τον καλό συνάδελφο Γιώργο Παππού) «έχουν φτάσει στους 11, δηλαδή 2 παραπάνω από την περασμένη χρονιά, με τη συνολική αξία της περιουσίας τους ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια από 16 δισ. δολάρια το 2013»! 

 Υπάρχουν βλέπετε και 11 Έλληνες από τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων αυτής της χώρας, που περιουσία ισοδύναμη με το 10% ολόκληρου του ελληνικού ΑΕΠ! 
Αντε και σ” ανώτερα…

Τελικά ο Γ. Παπανδρέου, είχε πει και μια μεγάλη αλήθεια: Λέφτα υπάρχουν…



ΠΗΓΗ. imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου