ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-9-2014


Διαφορετικό μηχανισμό δράσης από τα μέχρι τώρα φάρμακα προσφέρει νέα θεραπεία σε μορφή χαπιού για την σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς ενεργοποιεί ένα μηχανισμό επιτυγχάνοντας αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. 



Ερευνα που παρουσίασε η Biogen Idec στο Συνέδριο ACTRIMS-ECTRIMS στη Βοστώνη έδειξε ότι η θεραπεία με φουμαρικό διμεθυλεστέρα προσφέρει ισχυρή και μακροχρόνια αποτελεσματικότητα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. 

Σημαντικό είναι ότι σε νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς μετα-αναλύσεις μελετών έδειξαν πως η ουσία έχει μια ισχυρή και σε βάθος χρόνου αποτελεσματικότητα στη συχνότητα υποτροπών, την εξέλιξη της αναπηρίας και τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας.

«Η μελέτη ENDORSE απέδειξε πως ο φουμαρικός διμεθυλεστέρας προσφέρει σταθερά θετικά αποτελέσματα σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση, συμπεριλαμβανομένων και των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών, γεγονός που υπογραμμίζει την αξία της νέας θεραπείας στους ασθενείς. 

Η μακροχρόνια αποτελεσματικότητα του φουμαρικού διμεθυλεστέρα στη βελτίωση βασικών παραμέτρων δραστηριότητας της νόσου και το σταθερό προφίλ ασφάλειας αναδεικνύουν τη θεραπεία ως μια σημαντική θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς» δήλωσε ο καθηγητής Ralf Gold, M.D., Διευθυντή του Τμήματος Νευρολογίας του νοσοκομειου St. J. Josef, Ruhr-University.

Σημειώνεται ότι το προφίλ ασφάλειας του φουμαρικού διμεθυλεστέρα μετά από μακροχρόνια θεραπεία επιβεβαιώθηκε για όλους τους ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, συμπεριλαμβανομένων ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε για περισσότερο από επτά χρόνια.

Η θεραπεία αφορά στην πιο συχνή μορφή της νόσου, την Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις υποτροπές και τις εστίες του εγκεφάλου, καθυστερώντας την εξέλιξη της αναπηρίας.

Η θεραπεία σε χάπι κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2013, αλλά και στον Καναδά, την Αυστραλία, την Ελβετία και αρκετές χώρες της Ε.Ε. με πρώτη τη Γερμανία ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ελλάδα.



ΠΗΓΗ. seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου