ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Μπακαλιάρος με σπανάκι


                                            Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                                             Μπακαλιάρος με σπανάκι 


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μπακαλιάρος (σε μερίδες, ξαλμυρισμένος)
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζ. τσαγιού μπίρα
  • αλεύρι όσο πάρει
  • ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μερίδες του μπακαλιάρου.
Πλένουμε το σπανάκι. 
Το ζεματάμε σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και κατόπιν σοτάρουμε το στραγγισμένο σπανάκι. 
Προσθέτουμε τα ντοματάκια, λίγο λάδι ακόμη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι με τη σάλτσα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την μπίρα με τόσο αλεύρι, όσο να γίνει ένα πηχτό κουρκούτι  και βουτάμε σ΄αυτό τις μερίδες του μπακαλιάρου. 

Τηγανίζουμε με καυτό λάδι τον μπακαλιάρο. 
Τον στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τον τοποθετούμε πάνω στο σπανάκι, αφήνοντάς τον να πάρει μια βράση. 
Σερβίρουμε τον μπακαλιάρο ζεστό και τον συνοδεύουμε με το σπανάκι που ετοιμάσαμε!


                                                                                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΠΗΓΗ. tetradiosyntagon

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου