ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

«Urban Survivors», ταξίδι στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων


ΠΕΜΠΤΗ 15-8-2013

Γωνιές των σύγχρονων πόλεων, όπου το αστικό τοπίο αλλοιώνει άμεσα τις ζωές των ανθρώπων. Οι επιζήσαντες των μεγαλουπόλεων του σήμερα, απεικονίζονται στη φωτογραφική έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που φιλοξενείται μέχρι τις 30 Αυγούστου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

φωτό: Kadir Van Lohuizen

«Urban Survivors, Ταξίδι στο περιθώριο των σύγχρονων πόλεων» λέγεται η φωτογραφική έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η οποία δείχνει τη σκληρή καθημερινότητα σε πέντε παραγκουπόλεις σε όλο τον κόσμο, όπου η οργάνωση λειτουργεί ιατρικά, ανθρωπιστικά προγράμματα.




O φακός διάσημων φωτογράφων του πρακτορείου Noor/Apeiron, Stanley Greene, Francesco Zizola, Pep Bonet, Alixandra Fazzina και Jon Lowenstein απαθανατίζει τις ζωές των κατοίκων στο Πορτ-ο-Πρενς, στη Ντάκα, το Καράτσι, το Ναϊρόμπι και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Η φωτογραφική έκθεση στο αεροδρόμιο και η σχετική περιγραφική προβολή, που την πλαισιώνει, παρουσιάζουν δυο νέες «γειτονιές» στις παραγκουπόλεις της Γουατεμάλα Σίτι και της Τεγουσιγάλπα (Ονδούρα), όπως τις έζησαν οι φωτογράφοι Andrea Bruce και Kadir Van Lohuizen, αντίστοιχα.


φωτό: Andrea Bruce

Ο φακός τους «ξεδιπλώνει» την καθημερινότητα των «Urban Survivors», των ανθρώπων που επιβιώνουν στις υποβαθμισμένες γειτονιές, τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι και το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε αυτές τις αστικές ζώνες.

Μέσα από αυτή την έκθεση, η Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν ταξιδιώτες και επισκέπτες να εμπνευστούν από τις φωτογραφίες της έκθεσης και να πάρουν μέρος με τις δικές τους φωτογραφίες, στο νέο φωτογραφικό και διαδραστικό project τους μέσα από το Facebook, το Instagram και το Twitter, αναδεικνύοντας γωνιές των σύγχρονων πόλεων, όπου το αστικό τοπίο επηρεάζει άμεσα τις ζωές των ανθρώπων.


Στόχος του διαδραστικού αυτού project είναι η συμμετοχή του κοινού που καλείται να μιλήσει μέσα από τις δικές του εικόνες για τους «Urban Survivors», αναδεικνύοντας το θέμα της επιβίωσης σε δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης σε σύγχρονες πόλεις.

Για να πετύχουν οι Γιατροί το στόχο αυτό, χρειάζονται τη συνδρομή όλων μας αλλά και τις ιδέες μας ώστε να διαδώσουν το project, όσο το δυνατόν περισσότερο, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.


φωτό: Kadir Van Lohuizen



















Ταξιδεύετε; Έχετε φωτογραφική μηχανή/κινητό; Instagram, Facebook ή Twitter; Τότε μπορείτε να βοηθήσετε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να αναδείξουν τους Urban Survivors σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες από τα ταξίδια σας μέσω των κοινωνικών δικτύων, ανεβάζοντας τις στην επίσημη σελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ( www.facebook.com/msf.greece ) αλλά και μέσω Twitter ή Instagram χρησιμοποιώντας απλά το hashtag #MyUrbanSurvivors.

Οι φωτογραφίες θα δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Facebook, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τις μοιραστούν με τους φίλους τους, ενώ επιλεγμένες φωτογραφίες θα δημοσιευθούν και στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα www.msf.gr .

Πληροφορίες: «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου (είσοδος 3), Διεθνής Αερολιμένας Ελ. Βενιζέλος, διάρκεια έκθεσης: έως 30 Αυγούστου, ο χώρος είναι προσβάσιμος όλο το 24ωρο. 

ΠΗΓΗ. clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου