ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Aloe Vera Benefits - Οφέλη της Αλόης Βέρα


ΔΕΥΤΕΡΑ 26-8-2013

Είναι πολλά και εκπληκτικά τα οφέλη της αλόης για την υγεία του ανθρώπου. Και αυτό όχι γιατί αυτό το φυτό είναι πανάκεια, αλλά απλώς επειδή συμπληρώνει ικανοποιητικά και ισορροπημένα την διατροφή του οργανισμού μας. Από την άλλη, πρέπει πλέον όλοι να ξέρουμε, ότι η υγεία μας εξαρτάται από την διατροφή μας. Άρα, η σωστή διατροφή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα της διατήρησης της υγείας μας σε υψηλά επίπεδα.
Οφέλη για την Υγεία του Σώματος και την Λειτουργία του Νου

Όταν ο οργανισμός μας είναι υγιής, αυτό επηρεάζει θετικά τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Δηλαδή, με την προϋπόθεση ότι το σώμα μας είναι υγιές, ο νους μας είναι πιο ελεύθερος να λειτουργήσει σωστά και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και έτσι απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα των θετικών ενεργειών μας και καλύτερη διαβίωση για πάντα.

Γι' αυτό, εντάσσοντας προϊόντα από το ζελέ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φύλλου του φυτού αλόη βέρα στην καθημερινή μας διατροφή και στη προσωπική μας περιποίηση και φροντίδα, είναι ένας πολύ καλός και πάνω απ' όλα φυσικός τρόπος για να βελτιωθεί:

    η υγεία και εμφάνιση του σώματός μας,
    η λειτουργία του νου μας,
    η αίσθηση ευεξίας και η ευημερία μας.

Συνεργιστική Δράση

Η φυσική σύνθεση των συστατικών της αλόης, τα επιτρέπει να δρουν συνεργιστικά αυξάνοντας έτσι τα οφέλη τους για την διατροφή και υγεία μας και καθιστώντας αυτό το φυσικό διατροφικό συμπλήρωμα απολύτως απαραίτητο καθημερινά στην σημερινή, αν μη τι άλλο, φτωχή σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά διατροφή μας.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι η βιομηχανία υγείας και ευεξίας θεωρεί τα προϊόντα από aloe vera ή Aloe barbadensis Miller ως τα σημαντικότερα για την ανάπτυξή της στην δεκαετία 2010 - 2020.
Ήδη αρκετές κλασσικές εταιρείες του κλάδου άρχισαν να προσθέτουν μικρές ποσότητες αλόης στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα τους.
Βέβαια, υπάρχει και η FLP, η εταιρεία που παράγει το 80% της παγκόσμιας παραγωγής αλόης βέρα και την χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη σε όλα της τα προϊόντα.
Οφέλη από την Αλόη Βέρα στην Διατροφή

Οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες στις οποίες περιλαμβάνεται χυμός αλόης βέρα, προϊόντα μέλισσας και άλλα φυσικά συμπληρώματα διατροφής, συνεισφέρουν τα μέγιστα, ώστε ο οργανισμός μας να λαμβάνει επαρκώς από την διατροφή μας τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για την σωστή λειτουργία του.

Η σωστή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό μας είναι υψίστης σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του σώματός μας, νεανικής εμφάνισης και υψηλών επιπέδων ενέργειας. Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Συστατικά της αλόης βέρα όπως οι πολυσακχαρίτες και η γλυκομαννάνη προσδίδουν πρεβιοτικές ιδιότητες στο έντερο και είναι ευεργετικές για το πεπτικό σύστημα.

Οι ήπια καθαρτικές ιδιότητες της αλόης, (βοηθητικές στην δυσκοιλιότητα, ή και αντιστρόφως ευεργετικά ρυθμιστικές για την ευκοιλιότητα, οι προσαρμοστικές ιδιότητες της αλόης), καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα και επιτρέπουν την σωστή λειτουργία του. Ένα καθαρό και υγιές πεπτικό σύστημα, που υποστηρίζεται από την αλόη βέρα, απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, αποβάλει όλα τα βλαβερά στοιχεία, ευνοώντας έτσι την υγεία ολόκληρου του σώματός μας.
Aloe Vera και Ανοσοποιητικό Σύστημα

Πίνοντας χυμό αλόης βέρα εξοντώνουμε φυσικά τα βλαβερά βακτήρια του σώματος και αποκτούμε φυσικές αποτοξινωτικές ιδιότητες οι οποίες καθαρίζουν το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα. Η βελτίωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών έχει συνδεθεί με την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την διατροφή του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο.

Το υγιές, πλούσιο σε οξυγόνο αίμα παρέχει πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα. Έτσι αυτά είναι υγιή και ισχυρότερα για να καταπολεμούν λοιμώξεις κ.α. Τα υγιή κύτταρα επίσης, είναι φυσιολογικό να μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Οι αναζωογονητικές της ιδιότητες της aloe vera εργάζονται από μέσα προς τα έξω.
Παρακολουθείστε αυτό το βίντεο για τις ιδιότητες της αλόης βέρα,
από παλαιότερη εκπομπή της ΕΤ1



Σχετικά με το αν η αλόη βέρα είναι κάκτος --όπως αναφέρεται στο βίντεο--, σημειώνω ότι το φυτό οπτικώς μοιάζει πάρα πολύ με κάκτο.

Αλλά στη πραγματικότητα ανήκει στις Asphodelaceae - Ασφοδελάσιες μια οικογένεια ανθοφόρων φυτών, σύμφωνα με αναταξινόμηση που έγινε το έτος 2003 με το εξελιγμένο σύστημα ταξινόμησης φυτών APG II system.
Aloe Vera και Αντιγηραντικές Ιδιότητες

Υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ υγιεινών διατροφικών συνηθειών, νεανικής εμφάνισης και καλύτερης ποιότητας ζωής. Η δράση των αντιγηραντικών προϊόντων αυξάνεται, όταν έχουν και την προστιθέμενη υποστήριξη της aloe vera να ενεργεί από το εσωτερικό. Η αλόη βέρα σε μορφή αλοιφής ή λοσιόν έχει την ιδιότητα να διαπερνά γρήγορα τα διάφορα στρώματα του δέρματος και να επιδρά ακόμη και στους μύες του σώματός μας (και αυτή η διεισδυτική ικανότητά της μπορεί να φτάσει μέχρι και τα οστά).

Έτσι η aloe vera μπορεί να ενεργήσει σε κυτταρικό επίπεδο, τρέφοντας και αναδομώντας τα κύτταρα και να αποδώσει άριστα αποτελέσματα στη σφαιρική προσέγγιση της φροντίδας του δέρματος του προσώπου και του σώματος. Εξασφαλίζοντας σωματική υγεία, αναγεννημένο σώμα και κοφτερό μυαλό, - νους υγιής εν σώματι υγιεί -, έχουμε αποκτήσει τόνους θετικής ενέργειας και αυτό είναι προφανές στην εξωτερική μας εμφάνιση και αξιοσημείωτο απ' όλους. Οι αντιγηραντικές ιδιότητες της αλόης είναι αυτές που έχουν τη σημαντικότερη συμβολή στην εμφάνισή μας.
Τοπική Χρήση της Aloe Vera

Ας μην ξεχνάμε, ότι η aloe vera ενδείκνυται για τοπική χρήση. Το ζελέ από τα φύλλα της αλόης είναι ιδανικό για την φροντίδα εγκαυμάτων, μικρών τραυμάτων, αμυχών, για την ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών παθήσεων και έχει αναζωογονητική δράση στην επιδερμίδα.
Τοπικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος και προσωπικής περιποίησης που περιέχουν aloe vera είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά.

Μπορούμε να απολαύσουμε πολύ εύκολα τα οφέλη για την υγεία μας από την αλόη βέρα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμα στην εμφάνισή μας, την θετική μας ενέργεια και το επίπεδο υγιεινής διαβίωσής μας, απλώς προσθέτοντάς --ή αντικαθιστώντας άλλα προϊόντα με-- προϊόντα αλόης στην καθημερινή μας διατροφή και περιποίηση.

Χαρά και Υγεία,
Στράτος - AloeveraChangeslives



ΠΗΓΗ. aloeverachangeslives


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου