ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ολόκληρο το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης για την κινητικότητα από τον Κυρ. Μητσοτάκη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-8-2013


(Photo Eurokinissi)Με υπουργική απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε σήμερα τον τρόπο, που θα λειτουργήσει το μέτρο της κινητικότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων με ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, αλλά και το αν είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων.
Η απόφαση προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βάση του Νόμου 4172/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών. Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.
Συγκεκριμένα στην Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη για τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα αναφέρεται ότι:
«Με την Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα αναδεικνύουμε τις αρχές στις οποίες θα στηριχθούμε για μια σύγχρονη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Την αξιοκρατία, την αξιοσύνη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη. Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη Δημόσια Διοίκηση. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του ΑΣΕΠ, το οποίο αποτελεί θεματοφύλακα αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης. Οι διαδικασίες που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοστούν άμεσα και απαρέγκλιτα από το σύνολο των Υπουργείων και των εμπλεκομένων φορέων».
Αλ. Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση ξανανοίγει τις πληγές που γέννησε το δικομματικό σύστημα
"Τα κριτήρια της «αρνητικής» μοριοδότησης που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάρτιση του μακάβριου καταλόγου των απολύσεων, ευτελίζει και κατακερματίζει τη δημόσια διοίκηση, παραλύει τον κρατικό μηχανισμό και ταπεινώνει το ΑΣΕΠ, πάνω στο οποίο οι πολίτες στήριξαν τις ελπίδες τους για αξιοκρατικές προσλήψεις", σημειώνει με δήλωσή του ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Τονίζει, μάλιστα, ότι το μέτρο αυτό συνιστά "πρωτοφανή αναχρονισμό", το οποίο, όπως υπογραμμίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος "ξανανοίγει υπαρκτές ή ανύπαρκτες πληγές δεκαετιών που γέννησε το δικομματικό σύστημα, αντί να τις ξεπερνά με προοδευτικές, ενωτικές και σύγχρονες μεθόδους, που αρμόζουν σε κράτος του 20ου αιώνα".
Εξηγώντας ότι "το μνημονιακό κράτος χωρίς κοινωνικό πρόσωπο, χωρίς αρχές, χωρίς συνεκτική δομή και συνολικό όραμα αναβάθμισης της κοινωνίας, επιστρέφει με ορμή σε προδημοκρατικές εποχές", ο Αλέξης Μητρόπουλος τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο "δημιουργείται κατ' απαίτηση της τριαρχίας των δανειστών κράτος «παρίας» που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες του λαού". Συνεπώς, ο Αλέξης Μητρόπουλος καλεί όλους τους πολίτες σε "άμεση ανατροπή αυτής της πορείας", καθιστώντας το "επιτακτικό καθήκον όλων των ελλήνων και των ελληνίδων, ανεξάρτητα από πολιτική προτίμηση και κοινωνική θέση".

Η Υπουργική απόφαση. ΕΔΩ

ΠΗΓΗ. Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου