ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έρχεται το «σεισμόσημο»


ΚΥΡΙΑΚΗ 18-8-2013


Άλλο ένα χαράτσι έρχεται να προστεθεί, όπως φαίνεται, στον ήδη βεβαρημένο προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Αυτή τη φορά πρόκειται για το “σεισμόσημο”.

Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητάει την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές). Μάλιστα, σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, το θέμα αναμένεται να τεθεί στη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της τρόικας το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να απαλλάξει τον κρατικό προϋπολογισμό από πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια που δίνονται για την αποκατάσταση ακινήτων έπειτα από φυσικές καταστροφές.
Η πρόταση της τρόικας περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου το οποίο θα ασφαλίζει ακίνητα μέχρι ένα προκαθορισμένο ύψος αξίας. Από εκεί και πέρα, θα δίνεται η δυνατότητα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια, τα οποία θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης του ακινήτου βασίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης των οχημάτων, για αστική ευθύνη.

ΠΗΓΗ.  topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου