ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Δημιουργία υδατοδρομίων στα νησιά


ΚΥΡΙΑΚΗ 11-8-2013

Έρχεται κλιμάκιο  για την δημιουργία  υδατοδρομίων
Κλιμάκιο εκπροσώπων της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θα βρεθεί στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα για να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας στην περιοχή μας υδατοδρομίων στο πλαίσιο γενικότερου σχεδιασμού σε εθνικό επίπεδο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρίας θα διερευνήσουν την πιθανότητα να δημιουργηθεί δίκτυο και στα Δωδεκάνησα καθώς έχουν πραγματοποιήσει ανάλογες επισκέψεις και επαφές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το κλιμάκιο θα επισκεφτεί συγκεκριμένα την Κω την ερχόμενη Δευτέρα ενώ την Τρίτη θα έρθει στη Ρόδο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν αντίστοιχη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στην Πάτμο.

Σημειώνεται ότι την προσπάθεια στηρίζει και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, και μάλιστα ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος Στέργιος Γιαλλίζης ήταν αυτός που απηύθυνε και την πρόσκληση στην εταιρία, να επισκεφτεί τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα προ ημερών πραγματοποιήθηκε στη Σύρο με διοργανωτή την περιφέρεια συνέδριο για τη δραστηριοποίηση υδροπλάνων στην οποία παραβρέθηκαν τόσο οι εκπρόσωποι της εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» όσο και ο κ. Γιαλλίζης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής: «μετά το επιτυχημένο συνέδριο στη Σύρο για τα υδατοδρόμια το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου μεθοδικά συνεχίζει να προωθεί το θέμα.

Η Εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ» μετά από πρόσκληση του προέδρου του εμπορικού τμήματος κ. Στέργιου Γιαλλίζη θα πραγματοποιήσει επισκέψεις με οργανωμένο κλιμάκιο από ειδικευμένους πιλότους για τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα.

Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στην Κω, τη Ρόδο και την Πάτμο. Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Κω τη Δευτέρα 12-8 στις 12 στα γραφεία του λιμενικού ταμείου και την Τρίτη θα είναι στη Ρόδο για αντίστοιχη συνάντηση».

Σημειώνεται ότι πριν μερικές μέρες το κλιμάκιο βρέθηκε στη Νάξο, και είχε συνεργασία με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι υπέδειξαν στους εκπροσώπους της εταιρείας, σημεία, στα οποία μπορούν να κατασκευαστούν υδατοδρόμια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν, σημεία που ενδείκνυνται για την κατασκευή υδατοδρομίου είναι στο Λιμάνι της Νάξου και στην Αγία ʼννα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι τελικές παρατηρήσεις αναμένονταν να διατυπωθούν επίσημα από την εταιρεία, με το τέλος της αυτοψία των ειδικών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το εισιτήριο κυμαίνεται στα 40 έως 60 ευρώ και η χωρητικότητα των υδροπλάνων είναι για 19 άτομα.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι τo οικείο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, εκτός της σχετικής αρμοδιότητας που έχει για το θέμα, είναι αυτό που θα αποφασίσει να πληρώσει για τη σχετική υποδομή στην περίπτωση φυσικά που κριθεί και αποφασιστεί η κατασκευή υδατοδρομίων σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες.

ΠΗΓΗ. rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου