Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνι παραδοσιακό μάγειρα
ΥΛΙΚΑ (για 5 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
- 7 πατάτες
- 2 καρότα
- σέλινο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο σε κόκκους
Το μυστικό: δύο κλαδάκια μουριάς για γρήγορο βράσιμο του κρέατος όπως και για τα όσπρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μοσχάρι με τα κλαδάκια ξαφρίζοντας (άλλο ένα μικρό μυστικό: ρίξτε λίγο ξύδι, αμέσως ο αφρός ανεβαίνει επάνω).
Αφού το κρέας κοντεύει να βράσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα, εκτός από αλάτι και ελαιόλαδο που μπαίνουν 5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με λεμόνι φυσικό, καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο και φέτα τυρί που δένει πολύ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. emvolos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου